Sport

Poziv za učešće u humanitarnoj trci „SVI za SVE“

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati vas na učešće u humanitarnoj trci „SVI za SVE“ koju, već drugu godinu, organizuje Rotaract Club Tuzla’99 sa ciljem pružanja humanitarne pomoći Klinici za dječije bolesti – pedijatriju JU UKC Tuzla.

 

Naime, članovi Rotaract Club-a Tuzla'99 od 2012. godine sprovode akcije i projekte različitog karaktera koji za cilj imaju unapređenje naše lokalne zajednice u kojoj živimo i djelujemo. U vezi sa navedenim, naš klub je prošle godine uspješno sproveo prvu humanitarnu trku pod nazivom „SVI za SVE“ čiji je osnovni cilj bio osiguranje potrepština za rad novootvorenog Centra za autizam „Meho Sadiković“ u Tuzli. Obzirom da je organizacija projekta realizirana sa velikim uspjehom, odlučili smo i ove godine organizovati isti projekat ali sa različitom svrhom, odnosno osiguranjem potrepština za rad Klinike za pedijatriju JU UKC Tuzla.

 

Pored ostvarenja osnovnog cilja, Rotaract Club Tuzla’99 trku „SVI za SVE“ koristi i u svrhu promocije zdravlja i aktivnog života. Smatramo da je nepohodno podsticati ljude na aktivniji život radi očuvanja ličnog zdravlja zbog čega trka i jeste organizovana na način da učesnici trče simboličnih deset krugova na Gradskom stadionu Tušanj. Broj krugova nije isključiv, što znači da je moguće kako trčati, tako i prošetati manji broj krugova sve dok se učesnici nalaze u pokretu i aktiviraju svoje tijelo. Na trci će također biti omogućeni besplatni pregledi u vidu mjerenja šećera i pritiska u krvi, kao i razgovora o zdravlju sa članovima BoHeMSE – udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini. Sve navedeno će naravno biti ispraćeno muzikom i dobrom atmosferom uz osvježenje i slatki program.

 

Događaj će se održati 02.06.2024. godine, sa terminom okupljanja učesnika od 09:30h, a početkom trke u 10:00h. Kotizacija za malodobne učesnike do 10 godina iznosi 1 KM, a za starije učesnike 5 KM. Sva sredstva prikupljena od trke će biti usmjerena Klinici za dječije bolesti JU UKC Tuzla.

 

Svi profili učesnika su dobro došli, a mi se radujemo vašem dolasku !

Na vrh