Eventi

Poziv za prijavu za učešće u Hackathonu

Hackathon Creative Thinking/Kreativno Razmišljanje: Šta mladi očekuju od Centra Grada Tuzla?

Ovaj Hackathon je dio VI Međunarodnih “BH Sedmica Inženjerstva” i ima za cilj pozvati mlade ljude iz Bosne i Hercegovine, kako studente tako i srednjoškolce, da sudjeluju u izazovu koji će pomoći izvršnim nosiocima vlasti u Tuzli da definiraju smjernice za tranziciju prema pametnom gradu.

Naša namjera je predstaviti nove koncepte, inovativna i pametna rješenja za razvoj Centra Grada koji vidi svoju budućnost u mladim i perspektivnim ljudima. Također, želimo otvoriti pitanje fleksibilnih konstrukcija koje se mogu prilagođavati promjenjivim potrebama Centra Grada, umjesto stalnog rušenja i ponovne izgradnje.

Grad Tuzla podržava ovaj projekt, a odgovorni za njegovo vođenje i razvoj žele čuti što je potrebno Tuzli da bi postala još bolje mjesto ugodnog života.

Hackathon će se održati u Narodnom pozorištu Tuzla 14. i 15. decembra 2023. godine.

Zadatak timova će biti osmisliti i predložiti koncept razvoja Centra Grada Tuzle, uz rješenje za problem održivosti koncepta urbanog života. Izazov je stvoriti nova tehnička i druga rješenja koja su u skladu sa suvremenim doba, obuhvaćajući tematske oblasti poput novih biznisa, pametne mobilnosti, zelene ekonomije i primjene IoT i ICT tehnologija.

Krajnji rok za prijave je subota, 09. decembra 2023. do 12:00 sati.

 

Za dodatne informacije ili pitanja, molimo posjetite link https://bhing.ba/hackathon/

Na vrh