Tuzla

Poziv svim građanima na druženje na Ilinčici u povodu Dana nezavisnosti

U okviru programa obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti, u srijedu, 1.3.2023. godine, Grad Tuzla, u saradnji sa gradskim preduzećima i ustanovama, organizuje druženje na Ilinčici. Druženje će biti upriličeno na platou ispred Doma prirode na Ilinčici, a planirano je da traje u periodu od 12.00-14.00.

Svečano obilježavanje Dana nezavisnosti BiH organiziraju Centar za kulturu Tuzla, Turistička zajednica grada Tuzle, JKP Saobraćaj i komunikacije d.o.o. Tuzla, JKP Panonnica d.o.o., a pod pokroviteljstvom Grada Tuzle.

˝Pozivamo naše sugrađane i sve posjetioce da nam se pridruže na svečanom obilježavanju Dana nezavisnosti BiH gdje će se posjetiocima dijeliti besplatno jelo i piće zahvaljujući sponzorima: Menprom d.o.o. Gornja Tuzla, Pivara Tuzla, LaBomba i pekara Kabil Tuzla˝, saopštili su organizatori.

U cilju bezbjednije organizacije boravka građana, naročito djece, u ulici Put Ilinčica na dionici od raskrsnice prema naselju Orašje do raskrsnice sa ulicom Krojčica,u srijedu, 1.3.2023. godine, u periodu od 07.00 do 17.00 sati, doći će do privremene izmjene režima saobraćaja za sva motorna vozila. Izmjena se odnosi na potpunu zabranu saobraćanja motornih vozila na  navedenoj lokaciji.

Na vrh