Eventi

Poziv na kreativne radionice od 23. do 25. septembra u BKC Tuzla

Dani evropskog naslijeđa, koji se organiziraju širom evrope sa ciljem da privuku pažnju javnosti na potrebu i obavezu očuvanja zajedničke baštine, Ministarstvo za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona i ove godine obilježava manifestacijom koju će realizirati u partnerstvu sa ustanovama kulture sa područja Tuzlanskog kantona, a u skladu s tim će biti realizirani brojni programi, radionice, okrugli stolovi i koncerti.
 
Kao jedan od organizatora Muzej istočne Bosne ovim putem poziva sve zainteresirane da se prijave na kreativne radionice gdje će moći da iskuse kako je baviti se nekim zanatom, raditi s rukama i kreirati praktičan upotrebljiv predmet. Učesnici radionica se mogu prijaviti u dvije grupe: rad s drvetom ili tehnike veza, gdje će na jedan zabavan način steći osnovna znanja o starim zanatima ali ujedno i moderna iskustva kako bi se adaptirali današnjem tržištu.
 
S ciljem razvijanja svijesti o važnosti očuvanja starih zanatskih poslova, njihovoj primjeni u današnjem svijetu te nastavku očuvanja tradicije izrade predmeta za svakodnevnu upotrebu kroz održivo korištenje sirovina, sve radionice su besplatne i svi se mogu prijaviti.
 
Radionice će se održati u Bosanskom kulturnom centru Tuzla od 23. do 25. septembra. 
 
Za rezervacije i više informacija slobodno nam pišite na:
ili
pozovite na:
+38762666864
 
Pri prijavi potrebni su nam sljedeći podaci
Ime i prezime
Kontakt broj i/ili mail
Vrsta radionice: Drvo ili Vez

Komentari
Na vrh