Aktuelno

Požar uništio Gradsku pijacu u Tuzli

Požar koji je danas oko 11.20 sati zahvatio Gradsku pijacu u Tuzli, izazvao je paniku među građanima. Gusti dim gotovo je prekrio cijeli grad, a oko same pijace stigao je veliki broj sanitetskih, vatrogasnih i policijskih vozila.

– Policijskoj stanici Centar prijavljen je oko 11.20 sati požar na Gradskoj pijaci. Ima povrijeđenih i osoba koje su zatražile ljekarsku pomoć zbog gušenja. Za sada ne možemo govoriti o uzrocima požara – izjavila je za Fenu glasnogovornica MUP-a TK Bedrija Suljić.

Vatra je, prema nezvaničnim izjavama prodavača na pijaci, izbila u dijelu gdje se prodaju odjevni predmeti i plastika. Prema nekima, došlo je do eksplozije plinske boce, ali informacija nije potvrđena od policije.

Pijaca je skoro u cijelosti izgorjela, a širenje vatre na susjedne stambene i druge objekte, spriječili su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Prve informacije govore da ima nekoliko povrijeđenih osoba, ali taj podatak, prema riječima glasnogovornice UKC Tuzla Ersije Aščerić, još nije zvaničan.

Materijalna šteta je velika, a veliki broj prodavača je ostao bez robe za prodaju, a time i bez sredstava za život.

Ovo je drugi veliki požar na tuzlanskim pijacama posljednjih godina. U maju 2017. godine u cijelosti je izgorjela tzv. Hametova pijaca, odnosno, “buvljak“ u naselju Sjenjak, u istočnom dijelu Tuzle.

Na vrh