Tuzlanski kanton

Požar u pogonima modne konfekcije Kula u Gradačcu, jedna osoba povrijeđena

Proizvodne pogone Industrije modne konfekcije (IMK) “Kula” Gradačac u toku noći zahvatio je veliki požar.

Dojava o požaru stigla je u 5.04 sati kada je angažovana kompletna vatrogasna jedinica.

U gašenju vatre učestvuju vatrogasci PVJ Gradačac i Srebrenik te radnici firme i iz susjednih fabrika, javlja Radio Gradačac.

Nažalost, gašenje je otežano zbog nedostatka vode u krugu fabrike. Stigla je i cisterna iz firme “Limocont” a crijevima se voda uzima iz Namještaja i Komunalca.

 

Dana 10.10.2023.godine, oko 05;40 sati, PS Gradačac prijavljeno je da gore proizvodni pogoni IMK Kula Gradačac lociranj h Ul. 25 novembra u Gradačcu. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS/PU Gradačac, i pripadnici profesionalnih vatrogasnih jedinica Gradačac, Srebrenik i Brčko koji još uvijek gase požar. Jedno lice, radnik obezbijeđenja- portir navedenog objekta zadobio je povrede, (opekotine) prilikom pokušaja gašenja požara te je upućen na JZU UKC Tuzla. O događaju je obaviješteno KTTK–a, dok će uviđaj izvršiti uviđajna ekipa SKP UP MUP TK-a, po uputama i pod nadzorom dežurnog Tužioca kada se za to steknu potrebni uslovi.

 

Pacijent inicijala M.M. obrađen na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKCT zbog opekotina drugog stepena u predjelu šaka, podlaktica i lica. Pacijent je nakon ukazane pomoći upućen na ambulantni tretman

foto&video – Radio Gradačac, Dževad Pašalić

Na vrh