Tuzla

Potvrđeno za boljatuzla.ba – Zoran Blagojević kandidat SDA za Gradonačelnika Tuzle

Iako se predviđao “miran reizbor” na mjestu Gradonačelnika Tuzle na ovogodišnjim Lokalnim izborima izgleda da ipak tako neće biti.

Već je od ranije poznato da je kandidat SDP-a za ovu fumkciju sadašnji gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić. Kao grom iz vedra neba ovih se dana pojavila informacija da će i SDA imati svog kandidata za ovu funkciju i to Zorana Blagojevića.

Zoran Blagojević dobro je znano ime u tuzlanskoj čaršiji, on je u prethodnoj vladi bio ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, a prije toga jedan od savjetnika bivšeg premijera FBiH Fadila Novalića.  Inače kruži priča i da je dugo godina u SDP-u za vrijeme vladavine Jasmina Imamovića bio čovjek od povjerljivih zadataka, ali i jedan od prvih koji su se suprostavili “faraonu”, kada je i došlo do njegovog razmimoilaženja sa ovom partijom.

Za boljatuzla.ba Zoran Blagojević lično je potvrdio ovu informaciju, da je kandidat SDA za Gradonačelnika Tuzle a uskoro slijedi i više informacija, tako da nas ipak u Tuzli očekuje vruća politička jesen.

Na vrh