Eventi

Postani volonter/ka na Festivalu umjetnosti mladih Kaleidoskop

Nakon dvije godine pauze, nastale uslijed ograničenja okupljanja zbog pandemije koronavirusom, u Tuzli se ove godine ponovo održava Festival umjetnosti mladih Kaleidoskop.

 1. Festival umjetnosti mladih Kaleidoskop održaće se od 26. do 30. jula. Organizator festivala je Grad Tuzla, a suorganizatori Turistička zajednica grada Tuzle, JKP Panonica Tuzla i JU Centar za kulturu.

Kao i svake godine očekuje nas program bogat različitim aktivnostima, a koji će okupiti lokalne, bosanskohercegovačke i međunarodne umjetnike i umjetnice. Aktivnosti će da doprinesu razvoju kulture i umjetnosti u našem gradu. Upravo je to razlog da postaneš dio volonterskog tima 12. Festival umjetnosti mladih Kaleidoskop.

 

Tim volontera i volonterki ima najznačajniju ulogu u realizaciji festivalskih aktivnosti! Svake godine volonteri i volonterke, mladi ljudi, su neizostavan doprinos, ali i inspiracija u realizaciji Međunarodnog festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop.

 

Učešće na Festivalu je odlična prilika za dobar provod, saradnju i druženje sa umjetnicama i umjetnicima, sticanje novih poznanstava, vještina i prijateljstva.

 

U koliko želiš da postaneš volonter/volonterka ovogodišnjeg Kaleidoskopa treba da imaš od 18 do 30 godina i da na e-mail: volonteri.kaleidoskop@gmail.com pošalješ sljedeće podatke:

 

 

 1. Lični podaci:
 2. a) Ime i prezime
 3. b) Datum rođenja
 4. c) Trenutno mjesto prebivališta
 5. d) Broj telefona

 

 1. Odgovor na pitanja:
 2. a) Govoriš li strani/e jezik/e i koji/e?
 3. b) Imaš li trenutna/prethodnih iskustava u volontiranju i na kojim aktivnostima? (naznači i ukoliko si volontirao/la na nekom od prošlogodišnjih Kaleidoskop festivala)
 4. c) Baviš li se umjetnošću i kojom ili (ukoliko ne) koji te vid umjetnosti zanima?
 5. d) Na kojim aktivnostima festivala Kaleidoskop bi volontirao/la?
 6. e) Šta te motivira da se prijaviš na poziv za volontiranje na Kaleidoskopu?

 

Volonterski tim angažovan je i na promotivnim aktivnostima i pored obaveznog prisustva na festivalu, volonterke i volonteri trebaju biti dostupni/e u predfestivalskim danima.

 

Danas je zadnji dan za prijavu, zato požurite!

 

Komentari
Na vrh