Tuzla

Porodica Jurak: Hvala vam na prelijepom oproštaju od našeg Ljupčeta

Ugledni Tuzlak Ljubomir Ljupče Jurak preminuo je u četvrtak 20.10.2022. u 88. godini života, a sahrana je obavljena 22.10.2022. godine.

Porodica Jurak se obratila nakon sahrane:

Dragi naši Tuzlaci, poštovani Grade HVALA vam na prelijepom oproštaju od našeg Ljupčeta kojim ste nas učinili još ponosnijim i svjesnijim kakvog muža, oca i djeda smo imali. Nažalost otišao je jedan pravi Tuzlak, a zajedno sa vama smo shvatili da to nije samo naš gubitak.” – Obitelj JURAK

 

 

Ljubomir Jurak – Ljupče rođen je u Tuzli 3 februara 1935, od oca Đure i majke Evice. Bio je oženjen i imao dva sina. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Tuzli 1953, a studije i magistarski ispit položio je na Pravnom fakultetu u Ljubljani 1978. U toku radnog vijeka obavljao je mnoge funkcije, od kojih se izdvajaju:

  • Direktor filijale Penziono-invalidskog osiguranja BiH za područje 24 općine od 1970. do 1978.
  • Predsjednik Skupštine Republičke zajednice PIO BiH u Sarajevu od 1979. do 1982
  • Predsjednik izvršnog odbora Skupštine općine Tuzla od 1978 do 1982
  • I dugogodišnji direktor Fonda za sanaciju slijeganja Tuzle od 1982. do 1985. kada odlazi u mirovinu.

Poslije registrira samostalnu pravnu kancelariju gdje radi do bolesti 2006. Bio je član mnogih organizacionih odbora, savjeta, klubova, saveza, zavoda… iz oblasti obrazovanja, kulture i umjetnosti, zdravstva, socijalne zaštite, arhitekture, sporta i drugih. Za izuzetnu aktivnost i lični doprinos u razvoju pojedinih oblasti u društvenom i političkom životu, sportskim organizacijama, institucijama i profesionalnim udruženjima.

Nagrađen je mnogim priznanjima, diplomama, plaketama, poveljama, značkama, zahvalnicama i ordenima…

Komentari
Na vrh