Kult(ura)

Popularni Frenki i njegov autobiografski roman „Koraci“ već treći mjesec najtraženiji naslov u knjižari Knjiga.ba

Autobiografski roman  „Koraci“, koji pokriva period od Frenkijeve najranije mladosti do uspona na regionalnoj muzičkoj sceni, je već treći mjesec najtraženiji naslov u najvećoj online knjižari u BiH. Roman je nastajao prethodnih godinu dana, Frenkie ga je ispripovjedao, a zapisao mladi pisac Boris Lalić.

Naša lista najtraženijih naslova za mjesec avgust izgleda ovako …

  1. Koraci (Frenkie)
  2. Sretna žena
  3. Bogati otac, siromašni otac
  4. PTSP Spomenar
  5. Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu
  6. 48 zakona moći
  7. Sve dok ne svane
  8. Sarajevski John Doe
  9. Budni u pet (i vaš je čitav svet)
  10. Alea

PREPORUČUJEMO

sretna_zena_alma

Alma Taletović – Sretna žena

Knjiga Sretna žena je motivacijski vodič za svaku ženu koja želi da radi na sebi i da živi sretnije. Predstavlja spoj popularne psihologije, nauke i vjere i nastavka se na prethodnu knjigu Sretni ljudi, s tim što aktuelizira tematiku koja čini sastavni život svake žene. U knjizi se nalaze brojne tehnike samopomoići i primjeri afirmacija kako biste sebi pomogle u prevazilaženju teških stanja i emocija te živjele život bolje i kavlitetnije.

alea_senad_svraka

Senad Švraka – Alea

Za kormilom devet metarske jedrilice ALEA, tuzlanski moreplovac Senad Švraka je prokrstario Mediteran, Crveno more i Indijski okean, kao prvi Bosanac kome je to pošlo za rukom. Od prvih nesigurnih izlazaka na more, savladavanja osnova jedrenja i navigacije, do borbe sa nevremenom na Jadranu, opasnog Crvenog mora, nadmudrivanja sa piratima u Adenskom zalivu i naporne prekookeanske plovidbe koja je brod i kapetana odvela čak do Tajlanda, Senad zanimljivim i pristupačnim stilom vodi čitaoca u egzotični svijet dalekih mora. ALEA je vrhunsko štivo u kojem će svaki zaljubljenik u more i avanture, ali i svaki ljubitelj dobre priče, istinski uživati.

Stotine fotografija sa krstarenja, kao i nekoliko odlomaka iz knjige, dostupni su na Facebook stranici autora: http://www.facebook.com/barba.bih
i omogućuju uvid u začuđujuće bogatstvo sadržaja opisanog u knjizi.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

Na vrh