BiH

Ponižavanje građana: Schmidt nakon nametanja ide na ‘odmor’, ostavlja EUFOR da štiti zakon!

U iščekivanju odluke od strane Christiana Schmidta koji želi uvesti apartheid u našoj zemlji, kako je Patria ranije objavila sutra u Delegaciji EU u Sarajevu održava se vanredni sastanak na kojem će sudjelovati ambasadori članica EU, EUFOR i OHR.

Sastanku će kako stvari stoje prisustvovati i sam visoki predstavnik u BiH Chritian Schmidt.

Radi se o istom čovjeku koji je danas brutalno ponizio građane i njihove predstavnike saopćivši preko svog ureda kako se ne može obratiti na sjednici zbog ranije preuzetih obaveza, iako je na nju uredno pozvan dva dana ranije.

Schmidt inače već skoro deset dana kukavički šuti u uvođenju Nirberških rasnih zakona u Izborni zakon Bosne i Hercegovine, i mudro čeka da se nezadovoljstvo građana smiri kako bi nametnuo apartheid ispunio snove Franje Tuđmana, definisane udruženim zločinačkim poduhvatom.

Međutim, postavlja se pitanje o čemu OHR u ovom trenutku ima razgovarati u ustavnim i izbornim pitanjima sa EUFOR-om.

Da li se to želi poslati poruka zastrašivanja prema građanima Bosne i Hercegovine koji se dostojanstveno i civilizirano suprotstavljaju nametanju etničkih podjela?

Da li to znači da će EUFOR upotrijebiti vojnu silu protiv građana Bosne i Hercegovine ukoliko nastave sa izražavanjem nezadovoljstva protiv namjere razbijanja njihove domovine. Da li to znači prijetnju pred kojim se mora kapitulirati.

Zašto visoki predstavnik ne izađe pred građane Bosne i Hercegovine i njihove predstavnike i objasni prirodu svog prijedloga.  Možda upravo zato što gospodin Schmidt namjerava nametnuti diskiriminirajuće odredbe i povući se na odmor, I to već u petak, a EUFOR-u ostaviti da silom brani njegovu neutemeljenu i anticivilizacijsku odluku.

Na vrh