Vijesti

Pomozite rad Interventne službe spašavanja Živinice

Ma koliko imali razvijenu tehnologiju za detekciju i predviđanje prirodnih katastrofa u 21 stoljeću, i dalje se u najtežim trenucima oslanjamo na ljudsku ruku i pomoć onoga ko nam se nađe pri ruci u datom momentu.

Kao što već svi znamo, nažalost, našu državu i cijeli region su u zadnjih par godina pogodile brojne prirodne katastrofe. Poplave, potresi, klizišta. Kako bi se osjećali sigurni u najtežim trenucima kao zajednica i društvo, naš cilj je da oformimo neprofitnu zajednicu koja će biti u službi svih njenih građana.

Interventna služba spašavanja Živinice je dobrovoljna, humanitarna, neprofitna i nestranačka Služba javnog karaktera. Specijalizirana za potragu i spašavanje sa nepristupačnih terena i po teškim vremenskim uslovima, odnosno za sve situacije gdje je potrebno primjeniti stručno znanje i opremu za spašavanje. To uključuje nesreće u planinskim područjima, stijenama, speološkim objektima, visokim urbanim objektima i na vodi. Neprofitna je udruga koja obavlja djelatnosti od interesa za Tuzlanski Kanton i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Okuplja mlade, sposobne, obrazovane ljude, dobrovoljce i humaniste. Operativci-spasioci organizirani su u 3 tima kao i operativni centar koji pokrivaju područje cijelog Tuzlanskog kantona, kao i cijele države.

Obzirom da je Interventna služba spašavanja novoosnovana služba i nalazi se na samom početku potrebna nam je pomoć kako bi mogli ispunjavati našu misiju. Pomozite nam da zajedno oformimo stabilnu, sigurnu i čvrstu zajednicu tako što ćete donirati novčana sredstva ili opremu koja će nam biti od velike pomoći u cilju spašavanja ljudskih života i materijalnih dobara u stanjima prirodnih nesreća.

Sposobnost ISS-a je da može djelovati tamo gdje drugi ne mogu i brinuti o sigurnosti građana 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

 

Za bolji život svih naših sugrađana i generacija koje dolaze!

Interventna služba spašavanja Živinice


Komentari

Na vrh