Pomozite rad Interventne službe spašavanja Živinice

13.01.2021. 


Ma koliko imali razvijenu tehnologiju za detekciju i predviđanje prirodnih katastrofa u 21 stoljeću, i dalje se u najtežim trenucima oslanjamo na ljudsku ruku i pomoć onoga ko nam se nađe pri ruci u datom momentu.

Kao što već svi znamo, nažalost, našu državu i cijeli region su u zadnjih par godina pogodile brojne prirodne katastrofe. Poplave, potresi, klizišta. Kako bi se osjećali sigurni u najtežim trenucima kao zajednica i društvo, naš cilj je da oformimo neprofitnu zajednicu koja će biti u službi svih njenih građana.

Interventna služba spašavanja Živinice je dobrovoljna, humanitarna, neprofitna i nestranačka Služba javnog karaktera. Specijalizirana za potragu i spašavanje sa nepristupačnih terena i po teškim vremenskim uslovima, odnosno za sve situacije gdje je potrebno primjeniti stručno znanje i opremu za spašavanje. To uključuje nesreće u planinskim područjima, stijenama, speološkim objektima, visokim urbanim objektima i na vodi. Neprofitna je udruga koja obavlja djelatnosti od interesa za Tuzlanski Kanton i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Okuplja mlade, sposobne, obrazovane ljude, dobrovoljce i humaniste. Operativci-spasioci organizirani su u 3 tima kao i operativni centar koji pokrivaju područje cijelog Tuzlanskog kantona, kao i cijele države.

Obzirom da je Interventna služba spašavanja novoosnovana služba i nalazi se na samom početku potrebna nam je pomoć kako bi mogli ispunjavati našu misiju. Pomozite nam da zajedno oformimo stabilnu, sigurnu i čvrstu zajednicu tako što ćete donirati novčana sredstva ili opremu koja će nam biti od velike pomoći u cilju spašavanja ljudskih života i materijalnih dobara u stanjima prirodnih nesreća.

Sposobnost ISS-a je da može djelovati tamo gdje drugi ne mogu i brinuti o sigurnosti građana 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

 

Za bolji život svih naših sugrađana i generacija koje dolaze!

Interventna služba spašavanja ŽiviniceBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!