Tuzla

Pomozimo Suadi Husejnović Kikanović

Šta raditi? Kakvu poruku poslati? Da li nam je u životu zaista sve zapisano? … Počinje svoju priču Suada Husejnović Kikanović, djevojka koja je već 17 godina na dijalizi i koja napokon vidi tračak svjetlosti na kraju ovoga mračnog tunela. Nejnu priču vam prenosimo u cijelosti …

 

Želim vam ispričati nevjerovatan početak ove 2022. godine.

 

Nakon čitavog ovog života provedenog u svojoj domovini BiH, godina provedenih na dijalizi pola svog života, podijelit ću sa vama ovu priču. Mnogo tuge i bola sam proživjela i proživljavam.

Mnogo je pokušaja bilo u riješenju svog problema, na sve moguće načine, velikih nada i očekivanja.

 

Tu je, između ostalog, i započeti pokušaj sa “Otvorenom Mrežom”, u kojoj sam, osim nade, izgubila i vrijeme i novac, te je sve palo u vodu.

Za ovih 17 godina nije mi se ukazala ama baš nijedna jedina prilika da se transplantiram ili bilo što slično ovdje u svojoj domovini BiH. Nakon 17 godina javili su mi se doktori iz Egipta, tačnije iz Gize, koji su mi napisali konkretno da će mi odraditi transplantaciju sa svojim timom koji lično vode u Egiptu na klinici.

 

U poruci mi govore kako me mogu transplantirati bez problema i pomoći mi u svemu tome te, da mi je samo potreban živi donor koji će mi donirati bubreg. Navode da, po njihovim zakonima, može da mi bude bilo tko donor, te da to bude kao humani čin i da je jedini uslov samo da smo iz iste zemlje (pacijent-donor), krvne grupe “B+” ili “0+” i starosne dobi od 21 do 50 godina.

Prilika života mi se otvorila u ovoj godini ali, nažalost, nemam nikoga tko bi mi donirao bubreg sa krvnom grupom “B+” ili “0+”.

 

Za sve ove godine očekivanja i nadanja da napokon ozdravim, pojavljuje mi se ovakva nevjerovatna sudbonosna prilika, u vremenu kada su čak i brojevi provedenih zdrava i onih u patnji i agoniji od kako sam se razboljela, poklopili na pola.

Sa punih 17 godina sam se razboljela, da bi nakon još 17 godina borbe za ozdravljenje dobila ovakvu priliku i šansu u životu koju ne bi smjela propustiti. Iskreno se nadam da će se nekome probuditi svijest, da još ima onih koji mogu i žele spasiti jedan mladi život, te mi pomoći da ne propustim ovu priliku i sudbinu koja mi se pružila.

 

Ovo se ne dešava svaki dan, ovo je “sudbina”. Zaista se nadam još uvijek da ima u BiH humanih i suosjećajnih ljudi spremnih učiniti dobro i humano djelo, sanjam o tome da jednog dana, nakon 17 godina dijalize, živim normalno.

Stojim na velikoj raskrsnici života! Kojim putem krenuti!?

 

Ako ne možete da mi pomognete, zaželite mi sreću da se netko pronađe tko će me spasiti.

Spasiti nečiji život je neprocjenjivo i kod Boga nagrađeno dijelo.

 

Više informacija o načinu pomoći Suadi možete pronaći na njenom FB profilu – OVDJE


Komentari
Na vrh