BiH

Policija uhapsila napadača na Memiševiće, u toku kriminalistička obrada

Policija iz Višegrada uhapsila je lice čiji su inicijali B.P. iz ovog mjesta osumnjičeno da je izvršilo razbojništvo na štetu lica M.A. i M.F. iz sela Omeragići kod Višegrada, saopšteno je iz Policijske uprave u Foči.

U toku je kriminalistička obrada nad licem B.P, koji se može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i nad istim se sprovode određene kriminalističko-istražne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju razbojništva, navedeno je u saopštenju.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević osudio je ranije danas napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići. Fadil i Ajša zadobili su teške tjelesne povrede i smješteni su na daljnje liječenje u KCUS.

Tokom dana oglasili su brojni zvaničnici, političke stranke, OHR osudivši napad i nasilje na povratnike u Višegrad.

Memiševići su se vratili u selo Omeragići prije 22 godine, a napadač ih je opljačkao i pretukao.

U kući su pronašči članovi porodice jer nisu mogli s njima stupiti u kontakt. Napad se dogodio u četvrtak prvi dan razmazana.

 

“Policijski službenici Policijske stanice Višegrad sinoć oko 23:30 časova uhapsili su B.P. i preduzimaju sve mjere i radnje, pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo”, piše u saopštenju.

 

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević osudio je ranije danas napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići, koje je napalo i pretuklo nepoznata osoba i izrazio nadu da će nadležni organi što prije rasvijetliti ovaj slučaj.

 

Brutalan napad na dvoje starijih povratnika osudile su i političke stranke čije su centrale u Sarajevu.

 

Podsjetimo, dvoje starijih osoba koji su zadobili teške tjelesne povrede pronašla je grupa povratnika Bošnjaka koji dolaze vikendom u Višegrad.

 

Napadač koji je pretukao i opljačkao Fadila i Ajšu, koji su u osmoj deceniji života, je bio maskiran.

 

Na vrh