BiH

Policija privela osobu iz Bihaća koja je prijetila masakrom u srednjoj školi

Mladić iz Bihaća koji je na društvenim mrežama objavio poruku da se sprema počiniti zločin u srednjoj školi u tom gradu priveden je u policiju, potvrdio je za RSE ministar unutrašnjih poslova USK Božidar Živko.

Mladić je na društvenim mrežama objavio poruku nakon što je jučer u Beogradu trinaestogodišnjak ubio u školi osmero đaka i radnika obezbjeđenja škole. Teško je ranjeno šestero učenika i jedna nastavnica.

Istovremeno, komesar policije USK Jusuf Mešić je za RSE kazao da je u policiju stiglo više prijava građana.

– Također bih napomenuo da smo 7. oktobra prošle godine preduzimali mjere iz svoje nadležnosti, jer je navedeno lice na svom profilu objavilo kako je silovalo jednu djevojčicu.

O tome smo obavijestili Kantonalno tužilaštvo. Dežurni tužilac je tada saslušao navedeno lice i obustavio istragu o tom događaju.

O događaju koji se tiče posljednjih objava, rad na predmetu će nastaviti Federalna uprava policije i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva – rekao je Mešić, te dodao da je riječ o punoljetnom mladiću.

Naveo je i da je pojačan nadzor u Mješovitoj srednjoj školi u Bihaću, čiji je mladić bio učenik. Pored toga, policija je pojačala nadzor i u drugim školama na području USK.

Istovremeno, iz Mješovite srednje škole u Bihaću za RSE su kazali da se nastava održava redovno i da nema panike.

– Policijska uprava je odradila svoje. Direktor je trenutno u policiji i daje izjavu. On je bio naš učenik do prošle godine. Istraga je u toku – rekli su iz ove školske ustanove.

Više detalja o ovom slučaju bit će poznato na konferenciji za novinare tokom dana.

Na vrh