Tuzla

Pokrenuta inicijativa u Gradskom vijeću za postavljanje potpornih stubića u užem starogradskom jezgru Tuzle

Dana 26.12.2021. godine, desio se prekršaj koji je učinio S.A. Tog dana, u kasnim večernjim satima, mladić se dovezao sa svojim putničkim motornim vozilom u strogi centar grada i fotografisao se, zajedno sa svojim pmv, ispred spomenika na Kapiji gdje je zabranjeno kretanje vozila.
❗️Tuzlanska Kapija je mjesto na kojem je prekinuta mladost nedužnih Tuzlaka u proteklom ratu.
✅Radi prevencije i izbjegavanja ovakvih ili sličnih incidenata (prekršaja) u budućnosti, predlažem da se postave potopni stubići na svim mjestima kojima se može automobilom ući u uže starogradsko jezgro.
📌Potopni stubići bi na taj način omogućili kontrolu saobraćaja vozila. Onima koji imaju radnje u starom jezgru grada mogu se dati kartice koje će im osiguravati ulazak u centar u u periodu od npr. 06,00 do 09,00 sati ujutru i od 23,00 do 01,00 sata iza ponoći. Kartice s kojima će imati neograničen pristup starogradskim ulicama mogu se dati i službi Hitne pomoći, Policijskim stanicama, Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi i slično.
Inicijativu podnosi vijećnik Anel Ibeljić (SDP)
boljatuzla.ba podržaće ovu kao i za svaku drugu dobru inicijativu za Tuzlu, bez obzira iz koje političke partije dolazi, te se iskreno nadamo da će se na prvom sazivu GV i usvojiti.
Na vrh