Sport

Pojedinačno prvenstvo BiH za seniore-ke – Rusmir Malkočević i Mahir Kurtalić seniorski prvaci BiH za 2018 godinu

Danas je u Zenici završeno Prvenstvo BiH za seniore i seniorke na kome su nastupili i atletičari -ke AK „Sloboda-Tehnograd”, na kome su osvojili dvije zlatne,  tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

Titulu seniorskih prvaka BiH za 2018 godinu osvojili su  MAHIR KURTALIĆ koji je jučer pobijedio u utrci na 110 m prepone,  te RUSMIR MALKOČEVIĆ  koji je danas  pobijedio u utrci na 400 m prepone.

Vice prvaci BiH za 2018 postali su Rusmir Malkočević u disciplini 4×100 m,  AK „Sloboda-Tehnograd” u disciplini 4×100 m  u sastavu Hajrudin Vejzović, Kenan Fazlić, Mahir Kurtalić i Rusmir Malkočević, kao i AK „Sloboda-Tehnograd” u  disciplini 4×400 m u sastavu Hajrudin Vejzović, Kenan Fazlić, Eldar Fuljacan i Rusmir Malkočević.

 

Treće mjesto u utrci na 200 m osvojio je Hajrudin Vejzović, koji je osvojio bronzanu medalju  istrčavši svoj lični rekord u vremenu 22:64 s, uz napomenu da je jučer u utrci na 100 m osvojio V mjesto u utrci na 100 m, ali je takodjer istrčao svoje najbolji rezultat u vremenu od 11:08 s.

Kao juniorski prvak BiH i osvajač 3 mjesta na Seniorskom pojedinačnom prvenstvu BiH Hajrudin Vejzović već 20 juna putuje na Prvenstvo Balkana za juniore koje  će se održati u Turskoj, a  naš najbolji   atletičar na 400 m prepone  Rusmir Malkočević krajem juna putuje na Mediteranske igre.

Na vrh