BiH

Pojašnjenje Arnela Isaka zašto je podržao odluku o imenovanju nove Vlade FBiH

U svom obraćanju na društvenim mrežama Arnel Isak, nezavisni zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, objasnio je zbog čega je jučer podržao odluku o imenovanju nove Vlade, uz poruku da ostaje pri stavu da neće podržati jednokratna rješenja.

U nastavku objavu Arnela Isaka prenosimo u cijelosti i nećemo je dodatno komentarisati:

 

Poštovani,
žalosno je što je visoki predstavnik morao intervenisati kako bi se prekinulo još jedno razdoblje Vlade FBiH u tehničkom mandatu, ali zapitajmo se zašto je to tako?
Nikada sebe nisam stavljao na prvo mjesto. Država je ispred svega, i tako će uvijek biti. Ali kada napravite potez koji je prije svega patriotski i time date do znanja svima da vam je borba za država ispred svega, a “zaštitnici” bošnjaka i države to izignorišu i ne daju vam nikakvu podršku barem u vidu razgovora o tome kako dalje, e to je poražavajuće.
To ukazuje na jednu veliku predstavu za javnost. Očito se od samoga početka računalo na podršku NES-a koji bi pristao na sve samo da formira vladu Unsko-sanskog kantona. Sve ukazuje da je moj izlazak iz NES-a pomutio planove pa je zato i izostao svaki vid pokušaja razgovora i podrške od strane onih koji odlučuju ko je Bošnjak, a ko ne.
Moralo se razgovarati!
Istina je da sam rekao kako neću podržati jednokratna rješenja i dalje stojim pri tome stavu.
Koliko god istina bila gorka moramo je pogledati u oči i priznati sebi stvarno stanje.
Gledajući hladne glave i zdravog razuma, nametnuta rješenja vidim kao dugoročana. Radi se o trajnim rješenjima kojima se Predstavnički dom stavlja ispred važnosti Doma naroda Parlamenta FBiH i time se ojačava građanska država.
Moj glas je prvenstveno uticao na smjenu vlade u tehničkom mandatu i za šansu za promjene jer to svi dugujemo građanima koji su nas birali.
U narednom periodu zagovarat ću ustavne reforme jer Federacija BiH i njeni građani ne smiju trpiti zbog nečijih hirova.
🇧🇦Bosna i Hercegovina moja domovina 🇧🇦
Na vrh