Tuzlanski kanton

Pogoršano zdravstveno stanje Eldina Salkanovića iz Živinica, porodica moli za pomoć

Dvadesetčetverogodišnji Eldin Salkanović iz Bašigovaca kod Živinica već tri godine se bori s karcinomom bubrega. Poslije dvije rizične operacije izvađen mu je jedan bubreg i koristi veliku količinu lijekova koji više nemaju nikakvog efekta. Bolest je uznapredovala a bolovi i nesanica su učestali.

Za njegovo dalje liječenje u Turskoj potrebno je prikupiti 40 hiljada maraka, što porodica nije u mogućnosti, te je sve u rukama dobrih ljudi. Eldin je s majkom već u Turskoj gdje je podvrgnut imunoterapijama, budući da mu se zdravstveno stanje dodatno pogoršalo. Za nastavak Eldinovog liječenja potrebno je uplatiti novčana sredstva, a ukoliko to ne urade, Eldin i njegova majka morat će napustiti bolnicu.

Iz Humanitarne organizacije “Help Others” – Salzburg, navode da je Eldin u veoma lošem zdravstvenom stanju, a porodica Salkanović moli sve dobre ljude za pomoć.

Na stranici Humanitarne organizacije “Help Others” objavljen je i srceparajući apel Eldinove majke koja moli za pomoć za liječenje svoga sina.

Ukoliko možete pomoći, uradite to na jedan od sljedećih načina:

– pozivom na broj 17072 u BiH donirate 3 KM

– uplate u EU:

Help Others

IBAN:AT96 2040 4000 4255 0871

BIC:SBGSAT2SXXX

SPARKASSE SALZBURG

– uplate u BiH:

Pomozi drugima-Help others

BOSNA BANK INTERNATIONAL SARAJEVO BiH

b.r.1413 8953 2004 1504

-uplate za one koji posjeduju Paypal:

https://paypal.me/helpothers1

s naznakom za liječenje Eldina Salkanovica

federalna.ba

Na vrh