Tuzla

Podrži i doniraj za stipendiranje i zapošljavanje mladih osoba sa invaliditetom

Zovem se Adna Memić, ima 26 godina.

Osoba sam sa invaliditetom, cerebralna paraliza.

 

Pišem Vam ispred organizacije RE-SET, kao jedna od uposlenica. Naša organizacija se bavi stipendiranjem, edukacijom i zapošljavanjem mladih osoba sa invaliditetom. Poprilično smo mlada organizacija koja želi da što više mladih osoba dobije priliku za pravom inkluzijom.

 

Nedavno smo pokrenuli i humanitarni broj za još veću podršku mladim osobama sa invaliditetom, tj. za njihovo stipendiranje i zapošljavanje. Ova kampanja je pokrenuta od strane našeg udruženja te partnerske platforme ” Sedinin Bazar” iz Čikaga, koja RE-SET podržava od samog osnivanja. Bili bi smo Vam zahvalni kada bi ste ovu priču ili samo humanitarni broj ( koji će Vam biti poslan u prilogu teksta) postavili na svom portalu, te nam na taj način dali podršku, i mogućnost da što veći broj ljudi čuje za nas, i podrži naš rad, podrži nas osobe sa invaliditetom.

 

U RE-SET sam došla spletom nekih životnih okolnosti. Naime, u junu mjesecu kada sam napunila 26 godina trebala sam da izgubim pravo na zdravstveno osiguranje, a svi znamo koliko je zdravstveno osiguranje bitno osobama sa invaliditetom. Tada me nijedna firma, niti organizacija nije htjela zaposliti. Samo mi je RE-SET organizacija izašla u sustret, te sam odnedavno jedna od stalnih uposlenica.

 

Više informacija o našem radu  možete pronaći na našoj web ili facebook adresi:

www.reset.org.ba,

www.facebook.com/reset.tuzla

Komentari
Na vrh