Podrška obrtničkim komorama TK i FBiH

19.04.2021. 


Premijer Kantona Kadrija Hodžić i ministar privrede Tuzlanskog kantona Mevludin Hodžić primili su danas u posjetu predsjednike Federalne i Kantonalne obrtničke komore Željka Babića i Nedžada Nuhanovića. Ovom prilikom predsjednici Babić i Nuhanović su premijera i Ministra upoznali sa situacijom u oblasti obrtničkog poslovanja, te izazovima s kojima se obrtnici u Tuzlanskom kantonu susreću.

„Između izazova s kojima se susrećemo na svakodnevnoj bazi u redovnom poslovanju, stanje pandemije je dodatno usložilo i zakompliciralo obrtničko poslovanje. Nažalost imamo i situacije gdje obrtnici zatvaraju svoje obrte“, kazali su Babić i Nuhanović.

Dio danas prezentiranih problema, kao što je kreiranje registra obrtnika, je na kantonalnom nivou i Vlada će se promptno uključiti i započeti aktivnosti na rješavanju ove problematike, kazao je premijer Hodžić

„Cilj nam je da održimo zaposlenost i s tim u vezi, hvala obrtnicima što su nam otvorili ovu priču. Ono što je u našoj nadležnosti krenut ćemo odmah da rješavamo, a s druge strane značajan dio problema uzrokovan je propisima viših nivoa vlasti. Danas smo dogovorili da u narednom periodu krenemo zajednički, Kantonalna vlada i obrtničke komore, a mislim da ćemo tu imati i podrške drugih kantona,  da iniciramo izmjene tih spornih propisa i time u konačnici rasteretimo poslovanje obrtnika“, zaključio je premijer Hodžić.

Ministar Hodžić je danas prezentirao i programe podrške koju Vlada planira realizirati ove godine, a koja podrazumijeva i ima već alocirana sredstva za podršku obrtnicima. Podsjećamo u Tuzlanskom kantonu je registrovan najveći broj obrtnika u cijeloj Federaciji BiH, njih oko 11.530, od ukupno oko 48.000, koliko ih je registrovano u FBiH.

 

Nastavak saradnje Ministarstva za kulturu, sport i mlade i JP SKPC „Mejdan“BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!