Kult(ura)

Počinje sezona Kraljevske opera i baleta u CineStar kinima u BiH – Program 9. decembra otvara čarobni balet “Orašar”!

CineStar Cinemas publici diljem naše zemlje u kina donosi balet i operu svjetske klase! S kultne, glavne pozornice u Covent Gardenu na velika platna Cinestara u Banja Luku, Mostar, Sarajevo i Tuzlu stiže sezona Spektakala koja uključuje nove produkcije i bezvremenske klasike britanskog Kraljevskog baleta i Kraljevske opere. Tako su se četiri bosanskohercegovačka grada našla na ekskluzivnom popisu gradova u kojima će se publika u kinodvoranama moći uključiti u izravan prijenos predstava čuvene opere i baleta londonske kuće Royal Opera House. Uz vrhunsku tehnologiju i savršeno ozvučenje, imat ćete osjećaj kao da ste tamo na pozornici, zajedno s izvođačima.

 

Sezonu baletnih Spektakala u Cinestaru u četvrtak, 9. decembra 2021., otvara magična produkcija “Orašara” Petera Wrighta. Kreirana za Kraljevski balet 1984. godine, priča o djevojčici Klari koja se na Badnjak upušta u čarobnu avanturu, sve do danas nije prestala oduševljavati publiku, a scenografija, kostimi i koreografija koja oduzima dah, uz muziku Čajkovskog, sigurno su jedan od najdivnijih načina da otkrijete čaroliju baleta, pogotovo kad je riječ o prazničnoj atmosferi.

 

Baletna sezona također uključuje i remek-djelo Kennetha MacMillana “Romeo i Julija”, klasičnu adaptaciju Shakespeareove drame, koja će biti prikazana u CineStar kinima povodom Valentinova u ponedjeljak, 14. februara 2022, a Sezona Spektakala u CineStaru završava u proljeće 2022. remek-djelom klasičnog baletnog repertoara “Labuđe jezero”. Ova proslavljena produkcija Kraljevskog baleta biti će prikazana u četvrtak, 19. maja 2022.

Kraljevska opera stiže u CineStar kina s miljenicom publike, Puccinijevom “Toscom” koju možete pogledati 15. decembra 2021. u kinima u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli.

 

Spektakli se nastavljaju i u novoj godini, i to jubilarnom izvedbom Verdijevog “Rigoletta”, 10. marta 2022., kojom se slavi 171 godina od njenog premijernog izvođena davne 1851. godine. Repertoar Kraljevske opere u CineStar kinima zaključiti će proslavljena “La traviata” Richarda Eyera koja će biti prikazana 13. aprila 2022.

 

Doživite najbolji osjećaj, spojite kino, ples i klasičnu muziku i doživite Spektakle u CineStaru koje ove sezone podržava i Intesa Sanpaolo banka.

 

Više informacija o repertoaru i kupovini ulaznica potražite na https://bit.ly/3CKVawV.


Komentari
Na vrh