Tuzlanski kanton

Početak izrade Strategije komuniciranja Skupštine Tuzlanskog kantona

S ciljem unapređenja transparentnosti rada i uvođenja novih praksi u komuniciranju s javnosti, Skupština Tuzlanskog kantona je za ovu godine planirala izraditi i usvojiti Strategiju komuniciranja Skupštine Tuzlanskog kantona za period 2022.-2027. godina.

U okviru početka izrade navedene Strategije, 5. aprila 2022. godine je organizovana inicijalna radionica na kojoj su analizirane postojeće prakse i mehanizmi, kako interne, tako i eksterne komunikacije Skupštine Tuzlanskog kantona, te su identifikovana područja za unapređenje.

Obzirom da Skupština Tuzlanskog kantona nema svoj interni dokument kojim se regulišu ova pitanja, izrada Strategije komuniciranja je od izuzetne važnosti za unapređenje rada Skupštine i podizanje nivoa transparentnosti.

Izradu Strategije podržava Misija OSCE-a u BiH, te je angažovala Agenciju Renta a PR koja će pružiti konsultantske usluge Skupštini Tuzlanskog kantona u izradi konačnog dokumenta.

Radionica je održana u Hotellu Melllain u Tuzli, a pored članova Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona, prisustvovali su predstavnici Misije OSCE-a u BiH: Damir Gnjidić, šef terenskog ureda Tuzla i Dragica Karadžin, službenica za demokratski razvoj, te Sanela Tunović-Bećirović iz Renta a PR agencije.


Komentari
Na vrh