Tuzla

Počeo je upis mališana u Mali hor i Školu klavira “Lege Artis” Tuzla.

Kako je počelo drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona tako i u Muzičkom obrazovnom centru nastavljaju sa aktivnostima proširenja najmlađih ansambala a to se prije svege odnosti na Mali hor „Lege Artis“ Tuzla i školu klavira „Lege Artis“ Tuzla.

Muzički obrazovni centar Lege Artis“ Tuzla ove godine obilježava 10 godina uspješnogg postojanja sa 14 međunarodnih nagrada sa raznih festivala u zemlji i regionu ali i brojnih priznanja i uspjeha u Tuzli i bližoj okolini.

 

Pozivamo sve dječake i djevojčice uzrasta od 4 do 11 godina da nam se pridruže Malom horu koji već sada broji zavidan broj članova i koji do sada ima nekoliko uspješno održanih koncerata a tek su u ovoj godnii planirani oni veći. Mali hor „Lege Artis“ Tuzla prošle godine se posebno istakao na cjelovečernjem koncertu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine koji je održan u koprodukciji sa Centrom za kulturu Tuzla ali i nastup u punoj dvorani BKC TK na Novogodišnjem koncertu Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla pobravši simpatije brojne publie i ogrmone aplauze. Dječijim horom rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja maestro Jasmin Hasić dok su njegovi asistenti profesori razredne nastave sa iskustvom kako u pedagoškom radu tako i u dugogodišnjem angažmanu u brojnim horskim/pjevačkim ansamblima u Tuzli, prof. Andrea Ilić i prof. Ljiljanka Petrović koje uveliko pomažu da se djeca adaptiraju na novu sredinu, uspješan rad i organizaciju lijepih događaja za djecu i mimo proba.

 

Škola klavira je nešto posebno i jedinstveno u Muzičko obrazovnom centru „Lege Artis“ Tuzla koju pohađaju djeca od najmanjeg do starijeg uzrasta podjeljenja u tri grupe i to MUZIČKO ZABAVIŠTE, PREDŠKOLSKI UZRAST, ŠKOLSKI UZRAST. Obzirom na kompleksnost izvođenja nastavnog procesa u starijim grupama pohađanja i solfeggia i teorije kao osnova za kvalitetno muziciranje broj polaznika je ograničen a na kraju godišnjeg ciklusa obrazovanja polaznici dobijaju certifikat sa dodatkom o položenom ciklusu te ihsodima učenja.

 

Upis u navedene ansamble traje svakog ponedjeljka i četvrtka kada se i održavaju probe/nastava s ve informacije vezane za upis i ansamble možete dobiti od asistenata na broj telefona prof. Ljiljanka Petrović 061284069 te prof. Andrea Ilić 061679619.

 

Na vrh