Tuzla

Počeli radovi a sa njima i saobraćajne gužve u gornjem dijelu Tuzle

Počeli su radovi na rekonstrukciji saobraćajnica u Tuzli. što je odmah prouzročilo i saobraćajne gužve u gornjem dijelu grada.

Rekonstrukcija se odvija na pravcu kod Raiffeisen banke pa prilagodite svoje kretanje ovu sedmicu ako nešto trebate obaviti na tom pravcu.

 

Obavještavamo građane da će se, zbog izvođenja radova sanacije asfaltnog zastora na lokacijama: u dijelu ulice 15. maja, na potezu od raskrsnice sa ulicom Ismeta Mujezinovića u smjeru raskrnice sa ulicom 1. tuzlanske brigade (desna saobraćajna traka); u dijelu ulice 1. tuzlanske brigade, lijeva saobraćajna traka iz pravca Slavinovića (odvojak – skretanje prema ulici 15. maja), u periodu od 18.07. do 25.07.2022. godine, saobraćaj odvijati otežeano sa preusmjeravanjem u drugu saobraćajnu traku.

 

 

Tokom izvođenja radova, će biti isključena i svjetlosna saobraćajna signalizacija na raskrsnicama Brčanska malta i Sjenjak, a saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Mole se građani da do okončanja radova koriste alternativne putne pravce, te poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na vrh