Sport

Počele su tenzije pred gradski futsalski derbi – FC “Salines Tuzla City” kao domaćin dozvoljava MNK “Bosna Kompred” dolazak organizovane grupe od 8 navijača

U 7.kolu Futsal premijer lige BiH slijedi 27.11.2021. ( subota) od 17.00 sati u Mejdanu igraju FC „ Salines Tuzla City” i MNK „ Bosna Kompred”. Ovaj gradski futsalski derbi svaki put izazove “male” varnice na relaciji ova dva uspješna sportska kolektiva, naravno da to ni ovaj put nije izostalo. Prenosimo vam priču sa stranice MNK “Bosna Komperd” …
Poštovani navijači i simpatizeri MNK “Bosna Kompred”,
obavještavamo vas da nažalost NEĆETE moći prisustvovati utakmici sedmog kola Premijer futsal lige između FC “Salines Tuzla City” – MNK “Bosna Kompred”.
Hronološki ćemo Vam objasniti slijed događaja.
Poštujući Propozicije o futsalu za sezonu 2021/22, član 14. u zakonski predviđenom roku smo najavili dolazak naših (u ovom slučaju “gostujućih” navijača), te smo od nominalnog domaćina zahtjevali prisustvo 40 gledalaca. O svemu smo naravno obavjestili i Nogometni savez BiH. (prilog broj 1)
U predviđenom roku (48 h prije utakmice) NISMO dobili nikakav odgovor, čime smo mislili da je naš zahtjev usvojen.
Danas u 12:58, sa privatnog maila nam stiže odgovor da se naš zahtjev ne usvaja, odnosno da će nam domaćin obezbjediti 8 mjesta za naše navijače, za koje trebamo napisati spisak sa njihovim imenima i prezimenima (prilog 2).
Odmah nakon što smo dobili mail, pozvali smo predsjednika FC “Salines Tuzla City”, gospodina Radana Divkovića koji nam je rekao da su ga zvali iz Nogometnog saveza i da su mu oni dali instrukcije da nam odgovori na mail.
Takođe nam je ljubazno rekao: “Tako stoje stvari, vratite i vi nama isto”.
Pošto mi imamo veliku armiju navijača i pristalica, nikako nismo u mogućnosti da vagamo kojih 8 navijača najviše voli klub, pa smo teška srca odlučili da i tih osam slobodnih mjesta ustupimo našem domaćinu.
POZIVAMO SVE NAVIJAČE DA U 17 h DOĐU U KAFE “PRESS MEJDAN” , GDJE ĆEMO ORGANIZOVATI ZAJEDNIČKO GLEDANJE UTAKMICE NA VELIKOM TELEVIZORU. DOĐITE DA PODRŽITE NAJSTARIJI FUTSAL KLUB U DRŽAVI.
BAREM TO NAM NIKO NE MOŽE USKRATITI.
JEDAN GRAD- JEDNA LJUBAV 🇧🇦🇧🇦🇧🇦
Naravno na odgovor se nije trebalo dugo čekati …
7. kolo PFLBiH
FC SALINES TUZLA CITY – MNK Bosna Kompred Tuzla
Poslije prave futsal poslastice koju smo imali priliku vidjeti u srijedu kada smo u našem Mejdanu savladali aktuelnog prvaka države, Mostar SG, u subotu nam dolazi nova interesantna utakmica, ovaj puta gradski derbi protiv MNK Bosna Kompred Tuzla. Obje ekipe su u sezonu ušle s određenim oscilacijama u igri i rezultatima, no sigurno je da će u utakmici u subotu pružiti ono najbolje što u ovom trenutku znaju i imaju.
Zaista je velika žal što se nalazimo u vremenu pandemije corona virusa i što ovakve utakmice ne mogu biti praćene u punom kapacitetu u maloj dvorani SKPC Mejdan Tuzla. Sigurno bi ista bila potpuno popunjena. FC Salines Tuzla City kao domaćin ove utakmice će se kao i uvijek pridržavati svih propisanih mjera nadležnih službi. Po trenutnim propisima u dvoranu mozemo pustiti ca. 150 ljudi.
Prednost će imati naši članovi i simpatizeri sa godišnjim članskim kartama. Preostali manji dio karata, pušten je u prodaju već danas i može se nabaviti kod članova Upravnog odbora kluba.
Naša obaveza je da i našim gostima omogućimo prisustvo na utakmici što po propozicijama takmičenja znači 5% od ukupno dozvoljenog kapaciteta za gledanje.
U svakom slučaju za sve Vas koji ne možete biti u Mejdanu u subotu, domaćin je kao i uvijek osigurao live stream utakmice. Nadamo se još jednoj dobroj predstavi naših Jarčeva. Ova mlada ekipa će sigurno ostaviti srce na terenu, zbog toga im je potrebna Vaša podrška, a sigurni smo da neće izostati, baš kao što je bio slučaj i u srijedu.
Vaši Jarčevi

Komentari
Na vrh