Nekategorisano

Počele da stižu kritike na račun pobjedničke pjesme koji Srbi šalju na Eurosong

Nakon početnog oduševljenja pjesmom “Samo mi se spava” koju izvodi Luka Black, Srbi su skontali da im odabrana pjesma za Eurosong i nije nešto …

Sve više javnih ličnosti otvoreno kritikuje i samo takmičenje ali i odabir izvođača za Eurosong. Prva je po običaju bila Jelena Karleuša koja je svoje razmišljanje podijelila na svom Instagram profilu:

 

 

“Zejna je sinoć morala da pobjedi. Zašto? Pa, kako zašto? Za početak je bila najbolji pjevač na takmičenju! Crni Luk koji je pobijedio nije mogao da ubode ton u du*e. (Fini dečko, nije kriv, ali niko ga se neće sjećati za dva mjeseca). Tačka. Ovo je surov posao, ne bajka za osjetljivu djecu, pa da mora da se pazi na njihova osjećanja”, napisala je Jelena i nastavila:

“Ko je razmišljao o Zejni i Džipsiju i njihovim osjećanjima diskriminacije, nepravde, nemoći? Niko. Dalje, jedina prava, evrovizijska pjesma je bila od Zejne, jer ulazi u kategoriju world music”.

 

“Crni Luk je na silu pokušao da bude trip i art i strancima proda njihovu foru, a sve ukupno je bilo samo jeftini krindž pokušaj. Mi ne možemo da prodajemo tu vrstu muzike i tripa strancima, jer će oni uvijek biti bolji u tome od nas jer su prirodni i bolji u toj muzici. Sem ako nisi talentovan kao Džipsi, a Crni Luk nije. Da se razumijemo, ja volim crni luk, ali ne u voćnom miksu”.

Džipsii

 

Jelena je rekla i da “neće dolivati ulje na vatru”, ali da su i Džipsi i Zejna diskriminisani jer su Romi, i dodala da je pred njima svjetska karijera.

Na Jelenine konstatacije nadovezala se i pjevačica Maja Nikolić koja je na svom Instagramu objavila video u kojem piše da je Luke Black nećak prologodišnje predstavnice Ane Đurić Konstrakte. Dodala je i da smatra da je upravo tako i dobio pobjedu. Takođe, Maja je raspalila i po stučnom žiriju ističući da je ona za njih pojam.

 

 

“Opet sam u pravu, zar ne?! Konstrakta je Luki samo prepustila tron i zato je bio onakav smiješan i namješten žiri bez kompetencije! Samo Lokner ima kredibilitet i kvalitet i iskustvo da bude član žirija! Ne može Tijanu Dapčević koja je ostvarena i višenagrađivana pjevačica, kao ni Filipa Žmahera koji je zvijezda u Rusiji i višenagrađivani pjevač da ocjenjuje Cobi (ko je uopšte Cobi), Lena tanka džez pjevačica bez ikakvih nagrada i iskustva i Nevena Božović mlada pjevačica koja tek treba da se dokaže, pri tom nema nagradu na Evroviziji iako je 2 puta učestvovala, ali sa lošim plasmanima! Mislim da je sada dragi moji sve jasno! Neko je jednom rekao: ‘Ustati, pa reći Maja Nikolić'”,  započela je Maja, pa nastavila:

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maja Nikolic (@majanikolic_official)


“Želim svu sreću Luki jer ja kao veliki patriota uvijek navijam za Srbiju, mada njegovo šaputanje je apsolutno nerazumljivo i ja sam isto “spavala” tokom njegovog izvođenja. Nadamo se da nas Luka neće obrukati jer ima zanimljivu koreografiju (iako je mračna sa đavolima sa repovima i sa iluminatskim porukama). Jedino mi se dopada odlična produkcija pjesme.”

Ni pjevačica Milica Todorović, nije bila baš oduševljena kako nastupima, tako i izborom pobjedničke pjesme.

– Gledala sam. Bilo je zanimljivih pjesama, ali je generalno jako čudan izbor bio – otkrila je pjevačica.

– Bili su sve neki čudaci. Ne kažem ništa loše, treba da se da prilika novim mladim ljudima koji su talentovani za muziku. Vidim da je bilo puno kantautora ali iskreno pobjednička pjesma mi se ne dopada, stvarno mi se ne dopada – rekla je ona, pa dodala:

– Momak je jako simpatičan, sladak je, istripovan mu je nastup, numera kao numera mi se ne dopada jer nema ništa keči.

– Konstraktina pjesma je bila keči, ali ova mi se ne dopada – rekla je Milica, pa otkrila ko je bio njen favorit:

Zejna

– Zejna, to mi je onako za mrdanje. Super je otpjevala i bila je baš energična. Dopada mi se i Džipsi. On je jako autentičan, princ novog doba, ali njegova pjesma je nedovršena, ali on kao pojava je jako autentičan – rekla je Milica u emisiji Premijera.

Na vrh