Počela manifestacija 17. Dana Mladih Tuzle

06.03.2021. 


Na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) u organizaciji Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih Tuzle realizovana press konferencija kojom je najavljen program 17. Dana Mladih Tuzle. Jednomjesečnim programom će biti obilježena 17-ta godišnjica Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla i 13-ta godišnjica Pozorišta mladih Tuzle.

Manifestacija se otvara u petak, 5.3.2021. godine i traje sve do 31.3.2021. godine pod sloganom „Opet, ponovo, zajedno“. Program 17. Dana Mladih Tuzleje koncipiran u tri segmenta:

  • informativno-pedagoški programi (upis u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle 2021; dodjela priznanja za polaznike Dramskog studija u 2020. godini; promocija Priručnika „Školsko pozorište“ za voditelje dramskih sekcija u osnovnim i srednjim školama; team building i stručno usavršavanje za lidere i saradnike),
  • Izvođačko-umjetnički programi (pozorište predstave za sve uzraste koje će se igrati petkom i subotom u mjesecu martu. Biće izvedene četiri različite predstave: „Dječak i djevojčica“, „Druže, moja žena si ti“, „Na našem putu“ i „Život u magli“ koje će se izvesti u 12 repriznih izvođenja u skladu s COVID 19 mjerama),
  • Obrazovno-odgojni (promocija rada novoosnovane Srednje „Savremeno-umjetničke škole“ Tuzla, upis učenika u prvi razred u martovskom predroku, literarni konkurs za stipendije za školovanje u školi).

Akcenat 17. Dana Mladih Tuzle stavljen je upravo na promociju rada Srednje „Savremeno-umjetničke škole“ Tuzla čije se otvaranje smatra krunom dugogodišnjeg sistematskog rada s djecom i mladima u proteklih 17 godina. Od školske 2021/22. godine moguće je školovanje za savremena zanimanja: Izvedbeni animator dramske umjetnosti i edukacije i omladinski lider.

Manifestaciju organizuje 50 mladih ljudi, a učešće u programu ima 125 djece i mladih. Govornici na press konferenciji bili su predstavnici Udruženja „Mladi Tuzle“, predstavnici Pozorišta mladih Tuzle i predstavnici Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona. Predstavnici Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona istakli su važnost rada obje organizacije zbog čega je Ministarstvo s Pozorištem mladih Tuzle još u 2019. godini potpisalo Memorandum o strateškoj saradnji kada su u pitanju programi od značaja za razvoj mladih i kulture u TK.

Na press konferenciji je istaknuta dugogodišnja i kontinuirana saradnja i podrška Grada Tuzla i JU Centar za kulturu Tuzla u realizaciji svih aktivnosti i projekata. Upravo kroz ovakav vid saradnje, grad Tuzla je primjer uspješne saradnje s mladima i primjene Zakona o mladima u FBiH.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!