PITANJE? – Boris Krešić – Da li se novim odlukama Kriznog štaba pogoduje privatnim zdravstvenim ustanovama

12.03.2021. 


Zanimljiv status objavio je Boris Krešić na svom FB profilu a nakon najnovijih odluka Kantonalnog KŠ kojim se značajno ograničavaju aktivnosti na UKC-u Tuzla. Njegov statu prenosimo u cijelosti …

 

Krizni štab TK je danas predložio da se obustavi hladni operativni program i elektivne specijalističko – konsultativni pregledi na JZU UKC Tuzla, tj. da se obustave svi operativni zahvati osim onih urgentnog karaktera.
PITANJE ZA MINISTRA ZDRAVSTVA : TO SADA SVI IDEMO U PRIVATNE KLINIKE I SVI TROŠKOVI PADAJU NA TERET ZZO. PITAM ZA SVE ONE KOJIMA JE POTREBNA ZDRAVSTVENA USLUGA A REDOVNO PLAĆAJU ZDRAVSTVENO OSIGURANJE !

I dok čekamo odgovor novog ministra zdravstva u Vladi TK Bože Jurića na ovaj upit, podsjećamo da je juče  doneseno nekoliko novih mjera s ciljem suzbijanja koronavirusa i zbog sprečavanja kolapsa zdravstvenog sistema, a jedna se odnosi na suspendovanje hladnog operativnog programa, a u kontinuitetu će se raditi akutni program.Novim mjerama obuhvaćena je i privremena obustave praktične nastave u UKC-u Tuzla za studente Medicinskog fakulteta i srodnih fakulteta UNTZ Srednje medicinske škole, izuzev studenata koji obavljaju klinički staž.

 

40 uposlenika UKC-a Tuzla zaraženo koronavirusom, uvedene nove mjereBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!