Lični stav

Piše Sulejman Mulić Šulc – Kolektivu Javne Ustanove Osnovne Škole „Novi Grad“ Tuzla

Inicijativa
Poštovani,
Vjerujem da u Vašoj, mojoj, našoj školi ima bezbroj vrlo uspješnih aktivnosti, inicijativa koje učenike i roditelje educiraju o sigurnosti djece i drugih pješaka koji učestvuju u saobracaju. S tim u vezi dostavljam Vam jedan prijedlog inivcijativu na razmatranje.

Veća sigurnost za učenike Javne Ustanove Osnovne Škole „Novi Grad“ Tuzla – „Sigurnost djece u saobraćaju“

Već s početka nove školske godine a s njom novi problemi za učenike, roditelje, djedove, majke, bake…
Jedan od gorućih je svakako sigurnost djece u saobraćaju. Prelazak na neobilježenim pješačkim prelazima su njihova svakodnevnica!!???
Već duže vrijeme, svjedok sam da pojedini vozači ugrožavaju bezbjednost učenika JU OŠ „Novi Grad“ Tuzla, koji svakodnevno idu-dolaze u školu u jutarnjoj i poslijepodnevnoj smjeni. Prilikom dolaska u školu i povratkom iz škole kući, na Sjenjaku između Kula „F“ i „G“ učenici se spuštaju niz stepenice, prelaze cestu koja vodi do stepenica, učenici se penju uz stepenice da bi dosli do škole.
Pojedini vozači prilikom dolaska sa autom na veliki parking, ili odlaze sa velikog parkinga voze prebrzom vožnjom a na toj dionici puta nema uočljivog saobraćajnog znaka da je u blizini škola, koji bi obavijestio da su pješaci – učenici na putu, niti iscrtanog pješackog prelaza, kako bi mogli bezbjedno preći put do stepenica i otići u školu.
Molim da direktorica škole pokrene inicijaticu kod nadležnih institucija da rješi problem u vezi poboljšanja sigurnosti učenika i ostalih pješaka na toj dionici puta ili mjestu gdje nisu obilježeni pješački prelazi na Sjenjaku između Kula „F“ i „G“ i da se obezbjedi siguran dolazak i odlazak učenika iz škole.
Hvala na razumijevanju.
U nadi da ćemo zajednicki uspjeti u ovoj inicijativi srdačno Vas pozdravljam.
Bivsi vršilac dužnosti direktora JU OŠ „Novi Grad“ Tuzla
Mr sc Sulejman Mulić Šulc, profesor
Na vrh