Ljudi

Piše Sulejman Mulić Šulc – „Bio uTuzli“ On je grad – Dževad Korman

Ponavljam priču o pozitivnoj ličnosti grada Tuzla a u organizaciji Kameleona.
Te godine; Radio Kameleon postavio je upit?
„Poznajete li ličnost koja Vam je uljepšala godinu“,  znate li pricu o #totalnopozitivnim ljudima#“ Prepoznajemo, predstavljamo i nagrađujemo inspirativne ljude koji čine dobro i pomažu drugima, stručnjake koji pomjeraju granice u raznim sferama života i inspirišu druge.
Ko, šta i koliko su činili za naš Tuzlanski kanton u 2022. godini?
Naš moto je nadahnuće ljudima koji su učinili da se bolje osjećamo ovdje i sada. Za razliku od crvenog tepiha kojim kroče popularne osobe iz svijeta politike, show-biznisa i estrade, našim tepihom će koračati osobe iz domena svakodnevnog života, osobe koje nam još uvijek nisu poznate ali zaslužuju biti, jer svojim radom i postignućima doprinose napretku cijelog tuzlanskog kantona.“
Pročitavsi taj oglas, bio sam impresivan, tour de force, uređivačkom kolegiju Radija Kameleon i direktorom gosp. Zlatko Berbic, u kreiranju ovog zanimljivog serijala.
Možda je Radio Kameleon, sa ovom idejom bio u najboljem izdanju za Tuzlu. Naravno u sebi tiho šapućem i odgovaram da poznajem tu ličnost i glasao sam za njega, a koja je baš pored mene u prvom redu Narodnog pozorišta sjedila..
Bio je to uvaženi direktor Dževad Korman, dobitnik prestižnog Priznjanja Totalno pozitivna ličnost godine. Gledajući ga i slušajuci njegovu priču osjećao sam neku sigurnost, ili udobnost u njegovom prisustvu. Imao sam osjećaj kao da se zrak promijenio, na bolje, da je ukupna atmosfera još ljepša, još toplija, još prijatnija. Čovjek sa čvrstim stavovima, načelima, idejama, najboljim rješenjima.
Moje priče „Bio uTuzli“ „porode“ bar jednu nezaboravnu priču o našim dobrim i uspješnim ljudima. Danas, odnosno večeras je priča o Dževadu Koromanu Direktoru Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.
Ono sto me posebno fasciniralo kod junaka danasnje priče je „Dževad Korman, koji je nezakonito smijenjen s pozicije direktora Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, bit će ponovo vraćen na tu poziciju, nakon što je sudska presuda kojom je konstatovano da je njegova smjena bila nezakonita postala pravosnažna. Nakon pravosnažnosti, Vlada Tuzlanskog kantona je danas odlučila da se presuda mora hitno implementirati“.
I bezprijekorana organizacija svečanog defileja povodom Dana drzavnosti naše domovine.
Bravo poštovani direktore Dževade.
Na vrh