Kolumne

Piše Sulejman Mulić Šulc – „Bio u Tuzli“: On je grad Jusuf Nurkić

Zahvalnost,
Kako izreći hvala, a da ta mala riječ dobije snagu, poleti poput „boinga“ i doleti do daleke Amerike u Portland Trail Blazerse u NBA ligu gdje je trenutno nas velikodušni, dobri i humani čovjek Jusuf Nurkić. Kako Ti izreći i prenijeti najtoplije hvala .
Poštovani dobri čovjece, gromado ljudska
Utapajući se svojom ljepotom i jednostavnošću, u prelijepo tuzlansko naselje Stupine košarkasko igralište koje je mladima Tuzle poklonio planetarno poznati košarkaš i humanitarac Jusuf Nurkić i potvrdio je ono sto o njemu kao čovjeku humana srca, planetarno poznatom košarkasu već odavno znamo.
Ovo prekrasno i savremeno košarkaško igralište upotpunilo je ionako prekrasnu sliku našega grada i prostora u kome je smješten.
On poklanja djeci širom naše domovine Bosne i Hercegovine, ali i svijeta nešto što je veoma važno za njihovo odrastanje. Ovaj velikodušni poklon velikog čovjeka trebamo primiti sa zahvalnošću uz poruku da treba svi da se dobro zamislimo jer djeca upijaju sve oko sebe – dobro i loše.
Malo je ko dotakao zvjezde slave kao nas sugrađanin i postao jedna od njih a opet ostao „onako sav naš“. Dobar, iskren čovjek iz naroda meni posebno drag. Ovim primjerom je inspiracija je drugima, a nama amanet da iskažemo veliku zahvalnost i da saznamo njegovu dobrotu i humanost.
Postoje priče, a postoje djela. Krenuti je djelo.
Hvala ti zauvijek dobri čovječe
Mr sc Sulejman Mulic Šulc profesor
Na vrh