Kolumne

Piše Sulejman Mulić Šulc – „Bio u Tuzli“: Javna pohvala za Primarijus dr Adna Mulić

„Bio uTuzli“
Javna pohvala
Primarijus dr Adna Mulić,
spec.interne medicine kardiologu-dijabetologu,
Direktoru; Doma zdravlja „Dr Mustafa Šehović“ u Tuzli,
Živimo u takvom vremenu, takvim okolnostima, da je teško čuti lijepu riječ za nekoga ko radi profesionalno i odgovorno. Živimo u ambijentu u kome malo šta funkcioniše na normalan način, pa kada se susretnemo sa ljudima koji svoj posao, u sred haosa kojim su okruženi, rade onako kako zaista treba, posvećeno, ljudski, znalački, savjesno, profesionalno, budemo više nego prijatno iznenađeni.
Često smo do sada bili u prilici da na temu Doma zdravlja „Dr Mustafa Šehović“ u Tuzli, pročitamo tekstove koji ukazuju na neke probleme u funkcionisanju ove zdravstvene ustanove, pa osjećam potrebu uputiti javnu pohvalu.
Ja sam, mr sc Sulejman Mulić Šulc, profesor i koristim Vaše usluge skoro 10 mjeseci. Ovim putem želim da se zahvalim i obratim direktoru ustanove, te primarijusu dr Adni Mulić, spec.interne medicine kardiologu-dijabetologu, koja me je oduševila svojim radom, ljubažnošću, i profesionalnosti tokom zaprimanja, liječenja, neizmjerne strpljivosti i pružanja zdravstvene njege prema mojoj malenkosti. Postovana doktorka primarijus Adna Mulić je predivna, ulijeva neku sigurnost i pozitivnost u trenutcima kada sam trebao biti zabrinut. Samo želim reči da je primarijus dr Adna fenomenalna, stručna, precizna pristupacna sto se tice bilo kojeg problema i pitanja. Drago mi je da postoje ljudi koji osim puno znanja i iskustva nisu zaboravili da su u službi pacijenata, a što je najvažnije nisu zaboravili što znači biti strpljiv, saslušati pacijenta, i najvažnije biti čovjek. Sve pohvale ne stanu u ovih par riječi, ali;
Doktorice uvijek budite ovakvi prema pacijentima! Zlatni ste!
Ujedno želim pohvaliti način komunikacije, susretljivosti, davanja jasnih i razumljivih informacija kako doktorke Adne tako i medicinskih sestara. Svi su izrazito pristupačni, ljubazni i spremni odgovoriti na pitanja, kako meni tako i drugim pacijentima i pri tome bili su vrhunski profesionalci.
Rijetko se sreću takvi ljudi, pogotovo znajući koliko je njihov poziv stresan i težak.
Ovo je jedan način da im pokažem svoju zahvalnost iako oni tvrde da samo rade svoj posao.
Ja sam uvjeren da ste i Vi postovani direktore svjesni kakve heroje imate pod svojim okriljem. Počev od čistačica i portirnice, preko divnih i posvećenih sestara i tehničara, sve do doktorki, cijela atmosfera u svim smjenama odiše jedinstvom, redom i prije svega toplinom i ljubavlju prema poslu kojim se bave. Molim Vas da ovi tihi junaci dobiju, ako ništa drugo onda moralnu nagradu i javnu pohvalu sa Vaše strane. Ja ću svoj dio odraditi tako što ću širiti lijepu riječ o njima i njihovom profesionalnom radu, ljudskosti, humansoti, te spremnosti cjelokupnog medicinskog osoblja da pomognu.
Ujedno pohvala i za Odjeljenje biohemijsko-hematološki laboratorij uprkso stresnom poslu, sve pretrage izrađuju u skladu sa standardima i pravilima dobre laboratorijske prakse i na vrijeme dobijemo gotove nalaze, uprkos „velikom broju pacijenata koji trebaju vaditi laboratorijske nalaze“
Hvala Vam na izdvojenom vremenu da ovo pročitate.
S poštovanjem,
Mr sc Sulejman Mulić Šulc profesor
Tuzla
Na vrh