Komentari

Piše: Rasim Belko – AMERIČKI PLAN I TRI KVISLINGA IZ SAVEZA KOMUNISTA Bosnu predati Srbiji, Bošnjake Vučiću!

Nova vlast u Bosni i Hercegovini je došla. Ili bar dijelom je došla. No, i prije nego je došla uspjela je napraviti jedno – podijeliti politički front koji Bosnu i Hercegovinu vidi integrisanu u euroatlantske tokove, nezavisnu i suverenu državu s punim teritorijalnim integritetom. Iscjepkan je politički front koji svim građanima i narodima, uključujući i manjine želi osigurati punu slobodu, u onom smislu kako je garantuje Ustav BiH, evropske konvencije i brojne presude, odluke, rezolucije.

Na to ćemo pričekati, jer novoj političkoj oligarhiji, kreiranoj uz ozbiljnu međunarodnu medijaciju, interes je bio zauzeti položaje, s kojih će ispunjavati ciljeve kreatora tog političkog fronta.

A šta su ciljevi, pitanje je na koje niko nema konkretan odgovor, ali se značajna većina u unutrašnjosti bh. društva, ali i na međunarodnom nivou, pribojava.

 

 

Komunisti, četnici, ustaše – ljevičari fašističke orijentacije

Politički sklop od kojeg je sačinjena vlast koja Bosnu i Hercegovinu treba, po planiranom, primarno uvesti među zvjezdice Evropske unije je isključivo ispunjavanje želje međunarodne zajednice da se iz procesa i političkih tokova u BiH ukloni Stranka demokratske akcije. Javno su nam poručivali da se SDA mora skloniti zbog korupcije i njihove etnonacionalne politike.

A činjenica je da je okosnica buduće vlasti u Bosni i Hercegovini politička dvojka u čijem vrhu sjede kadrovi koji su svojim radom zaslužili uvrštavanje u američku crnu listu, u listu britanskih sankcija, a tako bi bilo i u Evropskoj uniji da i tamo nema previše ljevičara profašističkog diskursa.

Hrvatska demokratska zajednica i Savez nezavisnih socijaldemokrata, predvođeni Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom oličenje je mafijaško – koruptivnih organizacija, koje za razliku od Cosa Nostra imaju svoje poluge moći u institucijama sistema, koje su ojačane nakon uspostave nove vlasti, čime je osigurana prohodnost svih koruptivnih planova unutar ovih stranaka.

Priča koju su nam ponudili o etnonacionalizmu kao sukrivcu za izbacivanje SDA je možda i veća laž od priče o korupciji. Jer, tamo gdje vladaju i gdje mogu da vladaju HDZ i SNSD nacionalizam svih boja i oblika je oblik političkog djelovanja. Ako je političko djelovanje za opstojnost Bosne i Hercegovine kao moderne i nezavisne države onda nas nacionalista ima mnogo.

Lako se argumentira razbija šarena laža koju je pred izbore ponudila međunarodna zajednica predvođena SAD-om biračima u Bosni i Hercegovini, Bošnjacima prevashodno. Jer, umjesto etnonacionalista koji se bore za jedinstvenu državu po mjeri svih, na vlast dođoše za dom i za boj spremni, koji su svi listom bili komunisti i ljevičari od kojih je nekada strahovala i velika Amerika. Nekada strahovala danas nam ih nudi i prodaje pod reformatorske snage jedinstva i prosperiteta. Da nas nije opekla genocidno – agresorska vatra možda bismo na šarenilo te laže i nasjeli.

 

 

Bošnjake pocijepati, pa ih udomiti

“Niti smo tražili rat, niti smo ga mi počeli, a sigurno mi nećemo ni donijeti odluku hoće li se rat ovdje završiti ili neće. Sada je pitanje kako nas razbiti, kako nas podijeliti i kako nas dovesti u konfrontaciju samih između nas. Bez borbe svoje živote nećemo sačuvati”, kazao je proročanski Halid Čengić na Kongresu 1993. godine.  Tri decenije poslije vlast koju nismo birali zasjela je na čelo države. Vlast sastavljenu od stranaka poredanih od drugog do desetog mjesta. Vlast koja u Državnom parlamentu ima podršku 10 od 24 bošnjačka parlamentarca.

Dakle, vlast u kojoj se trećina predstavlja bošnjačkom i bosanskom, a u kojoj ni probošnjačkog ni probosanskog nema ništa. Bošnjaci su politički pocijepani. Razbijeni u paramparčad. Velikom zaslugom svjetskih sila, kojima koherentan većinski i uglavnom muslimanski bošnjački narod ne odgovara na obroncima katoličke Evrope. To se vidi, a Boga mi i sve više zna. Zato su tom narodu nametnuli komunističku ideologiju, istu onu koja je na kraju Drugog svjetskog rata bradate kokardaše trpala u rukovodstvo partizanskih i novojugoslovenskih institucija. A to što su oni u velikoj mjeri očistili dijelove Bosne i Hercegovine od muslimana, danas Bošnjaka, malo je koga interesovalo.

Bošnjacima su nametnuti i sljedbenici, drugovi i jataci ratnih zločinaca kao uvod kandidatskog statusa u EU. Kandidatskog statusa koji će potrajati dok bošnjačka/muslimanska većina ne bude prepolovljena. Načine kako to planiraju odveć znamo.

Krivaca zašto su Bošnjaci/muslimani dozvolili da ih se pocijepa ima na pretek. Sve je počelo kada su im obrazovanje pretvorili u cirkus, a politiku u baru u kojoj i žabe dižu nogu jer vide da to konji rade. I to će imati cijenu. Ona će biti veća ukoliko se cijepanje Bošnjaka nastavi, a fatalna ako se ne spriječi na vrijeme.

 

 

Srbija majka, Vučić poočim

Umjesto da se čuvaju i sačuvaju tamo gdje im raste hiljadugodišnje korijenje Bosanci, Bošnjaci pa i muslimani su dopustili da bivaju problem za koji katolička, ateistička i pravoslavna politička zajednica traži rješenje. Već napisah da su svojim greškama dopustili da ih se posmatra kao problem, a ne narod s dugom historijom na evropskom kontinentu.

Nastave li stazom na koju su usmjereni jednog dana će bošnjačka djeca u Sarajevu, Foči, Srebrenici govoriti kako im je Srbija matica. I neće biti bitno postoji li na Drini granica. Jer, formalna granica neće spriječiti da bude ostvaren konačni cilj kreatora sadašnje bosanskohercegovačke politike. Onih iz vana i dijelova iz unutrašnjosti.

A cilj je isti kao i 1992., 1945… Da Srbija i njena politika upravljaju Bosnom i Bošnjacima. Da ih kontrolišu kao kakvu getoiziranu skupinu, ne dozvoljavaju preveliko razmnožavanje jer bi tada bili opasni po maticu i gospodare, da ih se drži pocijepanim i da se među njima pronalaze oni koji su uvijek spremni biti Fikret Abdić Babo. Srbija će tako biti maćeha, danas Vučić sutra neko drugi bit će Babo, a Bošnjaci će vremenom tupiti u svim segmentima modernog naroda, dok ne budu vraćeni u vrijeme kada su tražili velike lopate i što više stoke, a djecu ispisivali iz škola.

Ozbiljna je to igra, ozbiljnija od onog što vidimo. Jer, Bosancima i Bošnjacima je na očima koprena od koje ne vide mnogo unazad, a još manje vide unaprijed. Tako slijepi pogodni su za usmjeravanje. Usmjeravanje na autostradu na koju nam je davno sretan put poželio davno osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić. Radovana više nema, ali Bošnjacima se ista sudbina sprema!.

Ko preživi pričat će!

Na vrh