Lični stav

Piše MUAMER BANDIĆ – Specijalni rat Srbije protiv Bosne i Bošnjaka se nastavlja nesmanjenom žestinom i na svim frontovima, pa i na kulturnom

Sinoć su nam samozvani Evropljani i intelektualci ukazali „čast“ promocijom bljutavog propagandnog uratka o „herojskoj“ borbi četnika u Drugom svjetskom ratu usred Sarajeva, istakao je u reakciji Muamer Bandić, zastupnik u Skupštini KS i član GO Stranke za BiH.

“Naravno, ublehaši, koji su se neku noć gurali po crvenom tepihu ignorišući tragediju u Gradačcu, nemaju pojma o tome i prave se glupi ili mrtvi. Menadžment SFF-a se pere od odgovornosti da nisu znali, no više ne sumnjam da je jedina istina da ovdje svi lažu. I ovakvim lažima se mora stati u kraj ako želimo kao društvo ići naprijed.

Sinoćnji promotor, ujedno i autor filma, bio je Radoš Bajić poznat po serijalu „Ravna Gora“, još jednog velikosrpskog revizionističkog propagandnog smeća. Ko živi na Balkanu, a pogotovo ko se bavi filmom, mora znati ko je ovaj četnički propagandista?! Isto tako, u okviru SFF-a se prikazuje i dokumentarni film „Život s minama“ čiji narativ govori o „nekom građanskom ratu u BiH“.

Kakvi diletanti upravljaju ovim društvom kada je grad, koji je sistematski razaran i ubijan, postao središte propagande istih onih koji su ga rušili i ubijali? Pa imamo li imalo dostojanstva?! Sljedeće godine na SFF-u očekujem jedan uradak o tome kako smo se sami granatirali i vrle Europejce i intelektualce, Trojkaše, u prvom redu kako aplaudiraju takvoj umjetnosti i slobodi govora”, istakao je Bandić.

Na vrh