Lični stav

Piše Mirza Halilčević – Otvaranje pregovora sa EU: Ja, i ???

Ja i ,ovo nije ništa zbog zasluga njihovog rada već zbog spleta okolnosti; mazanje očiju građanstvu.

 

Nikakvi pravi pomaci nisu učinjeni kada se po svaku cijenu gleda zauzimanje institucija BiH od strane retrogradnih elemenata i to predstaviti kao razgovor, dok sami pregovori će trajati deceniju.

 

Gle, s kim mora se razgovarati? S HDZ-om i SNSD-om, tako da su to priče za malu djecu. Dajte riješite elektronsko glasanje da svi manje kradete i da se pokaže stvarna volja građana BiH!

 

I da su pregovarali i bili prošle godine, opet bi se nastavila degradacija institucija i poniženje građana koji žive i sami znaju kako lagano je davat fraze: ‘Ovo će nas ujediniti, ovo će nas usmjeriti prema EU integracijama, oće baš će nas integrisati, slavljenje 9. januara, negiranje zločina i genocida, zarobljavanje pravosuđa i polarizacija građana’, sve dok ne stvorimo jedan identitet i napravimo državu cjelovitom u svom uređenju.

 

Bosanski narod, Bosanska država i Bosanski jezik – sve drugo je samo prazne fraze, poraz i poniženje, jer ne možeš pregovarati s Trivićkom, Dodikom i Nešićem kad oni ne gledaju ovu zemlju, pa makar deklarativno, kao svojom.

 

Kad riješimo to, onda možemo reći ‘aha, imamo tu nešto’, ali da negatori genocida i države daju išta što može integrisati BiH i uvesti nas u vladavinu prava i NATO, nikada!”

Na vrh