Lični stav

Piše Mirza Halilčević – Kometar na povećanu ratno huškačku retoriku

Kometar na povećanu ratno huškačku retoriku, oni koji slijede nepromišljene ideje žele prikriti svoje zločine ili započeti nove, nemajući na umu interes zaštite naroda ili zajednice.

 

Umjesto toga, njihova motivacija leži u osobnom obogaćenju ili interesi malih grupa. U takvim sukobima, najviše trpi sirotinja, dok oni bez alternativa ostavljaju svoje potomke bez izbora.

 

Povijest nas uči da nijedan rat ne donosi pravu pobjedu, već samo preživljavaju oni koji ostanu. Ratovi nas samo razdvajaju i osiromašuju. Tko bi zaista želio novi sukob koji bi doveo do nestanka našeg naroda s ovih prostora?

 

Demografski se smanjujemo, a sulude ideje vode samo ka uništenju. Ipak, neki ljudi planiraju, pripremaju se i igraju se našim strastima, testirajući granice.

 

No, tamo će njihovi planovi naići na otpor. Na nama je odgovornost, ne samo prema nama samima, već i prema budućim generacijama, da stvorimo slobodno i ojačano društvo u Tuzli i Bosni i Hercegovini iznad svega.

 

U Bosni ima mjesta za sve nas. U konačnici, pravda će prevladati, a oni koji su odgovorni za patnje i stradanje našeg naroda bit će zaboravljeni, kao i njihove besmislene ideje.

Na vrh