Komentari

Piše Margit Tomik-Levy – ŠTA RADIŠ NIKŠIĆU, JADAN NE BIO?

Tvojim budalaštinama nema kraja. Iz dana u dan nam potvrđuješ da nemaš pojma o politici. Dokazao si se kao veleizdajnik, dokazao si se i kao bolesni karijerista, dokazao si se i kao autoritarni lider stranke, dokazao si se kao ubica socijaldemokratije, dokazao si se kao politicki smutljivac… dosta je bolan ne bio. Stani malo. Ne vređaj inteligenciju građana BiH. Koga si ti jado nemoralni predstavljao 22. avgusta u Lukavici? Kao predsednik nametnute vlade F BiH, entitet FBiH? Jesi u žutu kaputu. Gde je zastava BiH na ovoj slici? Sad ćeš ti, kao svi nesposobni politikanti kazati kako to nije važno nego je važan dogovor. Ma, hajde! Kakav dogovor, to je ispunjavanje Dodikovog ultimatuma. „Ili ćete kako ja kažem ili necemo nikako“. Jesi li ti slep, gluh ili samo glup, pa ne vidiš što ceo svet vidi. To je Dodikov i Čovićev dogovor u kojem ste vas trojica veleizdajnika sam poslušni statisti… Ni fudbaleri nece da igraju ako ne vide svoju zastavu na jarbolu, okrenu se i odu. Samo ljudi bez mrvice casti i dostojanstva ponizno se slikaju ispod zastave i grba Genocidnog isprdka i sa najvecim kriminalcima u Evropi.
Ti ne radiš ništa pod milim Bogom za državu Bosnu i Hercegovinu, ne radiš ništa za građane Bosne i Hercegovine, ne pada ti na pamet ni obecanje koje si davao prije izbora da ceš se boriti za građansku državu. Ti samo ispunjavaš naredbe nacistickog okupatora Šmita i fašiste Marfija. Uhlebljuješ krajnje diletante iz propalog SDP-a koji svi zajedno nemaju kvalitet ni za opštinskog ćatu a kamoli za ministre i direktore. Ja mislim da ti je neko stavio nož pod grlo ili ti je švraka mozak popila, pa si odabrao sudski kažnjavanog Isaka koji pojma nema ni šta treba da radi osim vozikanja familije u helikopteru, doveo si iz Genocidnog isp..ka Mijatovića kao da ni jedan ekonomista ne postoji u F BiH. Jesi li ti normalan covek? Je li ikada iko iz F BiH bio ministar u Genocidnom ispr-u? Nije. Zašto nije? Zato što mu tamo nije izborna baza, zato što tamo nije ucestvovao na izborima.
Obaška što je taj tvoj zamenik, verno služio Dodika, bio u institucijama Genocidnog isp..ka i dobro se tamo opario. Sad si ga doveo ovde da i u F BiH mahne koji milion. On je veran Banja luci jado naivni. Vidiš li bolan nebio da je sa sobom doveo u ministarstvo kadrove iz Genocidnog is..dka. Postavio si bahatog Adnana Delića koji ne zna je li doš`o ili poš`o. Kako te nije stid mrtvo hladno preci preko zahteva ženskog dela SDP-a da se kutarišeš nasilnika Magode. Kako te nije stid bilo postaviti Čovićevu marionetu Vlaisavljevićku za ministra kulture. Kakve veze ona ima sa kulturom? Nikakve. Za opravdavanje ratnih zlocinaca je veci expert od Čovića.
Slizao si se sa Čovićem i Dodikom i mirno prelaziš preko svakog njihovog urušavanja institucija BiH. Nikada mi nece biti jasno ni kako si se uortacio sa proustaški nakurikanim Dinom Konakovićem. Socijaldemokratija, koju si potpuno uništio ni takva kakva jeste ni u ružnom sna ne sme koalirati sa ekstremnim kleronacionalistima a pogotovo otvorenim saveznikom HDZ-a.
Urazumi se čoveće. Ti obraza nemaš i baš me briga za tebe. Žao mi je što će sutra, kada sve predaš u ruke Dodiku i Čoviću, građani pljuvati tvoju decu i unuke. Nije lako živeti sa bremenom sramote što si dete veleizdajnika.
Ne poznajem nikoga ko Trojku ne osuđuje ili kome se vi dopadate. U, stvari, znam jednog koji sada živi u Kanadi. Svi ostali su vas prokužili. Ostali su vam još samo uhlebi i paraziti koji cuclaju lovu iz EU fondova, da ne rade ništa. Mislim na ove što prave besmislene projekte i apliciraju u raznorazne fondove.
Volela bih da Bosna ispliva iz ovog mraka, da se kutariše i tebe i tvojih saveznika Čovića, Dine, Dodika, Forte, šefova ti Šmita i Marfija. Volela bih i da ne umrete pre nego vam bude suđeno za veleizdaju Bosne i Hercegovine.
Gotovo sam sigurna kako ceš reagovati kad ovo procitaš… I ja tebi isto.
Na vrh