Kolumne

Piše Margit Tomik-Levy – SAMO VI GLEDAJTE I ŠUTITE

Dragi moji, stiglo vas je sve što vam je nana nagovestila. Kukavicluk, neodgovornost i potpuna nezainteresovanost građana za sudbinu države, dovela je do toga da su četnici apsolutni gospodari BiH. Ubila sam se objašnjavajuci da je međunarodna zajednica obicni drek koji ni sebi ne može pomoci a name i da mogu – nece. Videli ste ovih dana kako će nam svet pomoci. Dodik je izveo probnu blokadu Sarajeva i kako je EUFOR reagovao? Rasterao bandu četnicku? Jašta radi. Izjavili su zvanicno da ih niko nije zvao da intervenišu. Secate li se još onih posmatraca iz `92-ge. Isto sr.nje.

 

Poklaše nas i poubijaše pored njihovog posmatranja. Sećate li se Srebrenice i Žepe, zašticenih enklava?

 

Celi svet zna kako su ih zaštitili… Samo nas lažu i varaju. Zavaravali su vas veleizdajnici, cela armija uhleba i nemoralnih abonenata na EU fondove (koji u stvari predstavljaju srednju, višu i visoku klasu Bih građana) nadom u rešenja krize iz podzemne kuhinje okupatora USA/EU. Njima je dobro, Marfi, Šmit i Satler ih solidno honoriraju na vidljive i nevidljive nacine. Samo da im ovako ostane.

 

Kad okupatori završe posao i podele BiH i oni će se hvatati za glavu. Stici će ih ona jevrejska „ DABOGDA IM`O PA NEM`O“. Dragi moji, 95 % posla su genocidaši završili. Genocidni Isprdak je de facto samostalna država. Četnicki entitet je izvan svake kontrole države. Dodik radi šta mu je volja. Stvorio je armiju poslušnika, obicnih kriminalaca i ratnih zlocinaca koji su se žestoko oparili srbovanjem i četnikovanjem. Nije nam sada problem samo krkan Dodik. Sada su se osmelili i poluidioti Nešić, Košarac, Stevandić, Stanivuković, Visković, Cvijanovićka… Dodiku niko ništa ne sme a ako mu dodije i razguli kod firera Putina, ostaju njegovi klonovi koji će biti 3 puta gori.

 

Jucer je Dodik ponizio nacisticko govno i celu međunarodnu zajednicu kao nikada niko. Nacisticko pašce je podvilo rep i po ko zna koji put se usrao od straha pred pobesnelom četnickom strvinom. Otkazao je posetu Genocidnom isprdku koju je celu prošlu sedmicu najavljivao. Sad laže kako ništa nije čvrsto ugovoreno. Bedno. Nacisticko govno je bedna kukavica.

 

Još bedniji je Dodikov fikus Ćamil Duraković koji glumi nekakog državnika a u stvari uživa u Dodikovom komforu, velikoj plati i neradu.

 

Ovo bi bila komedija od „visoke“ politike da se ne radi o našoj koži. Kako je reagovala veleizdajnicka Trojka na taj državni skandal? Nikako, ko fol imaju posla, nemaju vremena. Pravo veleizdajnicki. Zabavili se podelom državnih firmi i pljackom, koga briga što je bruka u svetu pala na BiH. Košarac i Nešić prete blokadom svih institucija države BiH umesto da pišu pisma deci iz zatvora. Kriminalci i ratni zlocinci se brzo osile ako im date priliku. SDA šuti. A ona je kriva za sve ovo. Bakir je jednu deceniju Dodiku i Čoviću nudio ustupke s amo da bi sacuvao svoju ženu i svoje lopove. Sad Zahiragic na skupovima ubeđuje naivne građane kako se stranka menja i oslobađa onih koji su ih osramotili. Pa lažeš dete! Niste se ni jednog kriminalca rešili. I dalje su Bakir i Sebija Bog i batina u SDA, i dalje su tu Asimi, Fadili, Osmice, Zukići… a da ne govorimo o demokratizaciji stranke koja je i dalje strogo kleronacisticka.

 

Nejasan mi je Željko Komšić. Ja razumem bitku za politicki opstanak ali ne razumem njegovu bliskost sa SDA. Nema logike. Izgubio je pola glasaca zbog stupidne veze sa SDA. Uverice se u to na prvim izborima. U redu je glasati za dobre inicijative bez obzira od koga došle (pa i SDA), ali nije u redu imati zajednicki stav jer DF je cestita stranka i skroz patriotska, a SDA ciljano, populisticki tuce u glavu zaboravne i kolebljive birace samo u cilju povratka dominacije u FBiH.

 

Ništa drugo.

 

HDZ zvanicno šuti, totalno europapanski a nezvanicno likuje. Dodik korak po korak ostvaruje i ciljeve lažnih europejaca. Dodik ode na istok a poglavnik na zapad. Na istoku, šarlatan Vučić doveo Srbiju pred zid i najverovatnije pred finansijski bankrot, na zapadu ludi narkoman i hinjavi eurokarijerista doveli Hrvatsku na granicu zdravog razuma. Sad će i jedni i drugi dobiti pojacanja u vidu najekstremnijih četnika i ustaša. Nema ni njima spasa od naših rodoljuba Naša veleizdajnicka Trojka ide u Zagreb za svojim poglavnikom… Zaslužili su. Takve veleizdajnicke majmune nije majka u Bosni još rodila.

 

A VI SAMO GLEDAJTE I ŠUTITE.

 

Ovaj Dodikov šnaucer se davno deklarisao.

Na vrh