Kolumne

Piše Margit Tomik-Levy – OPASNE ZABLUDE

Navikli smo da Senad dovodi na FAKE TV pored umnih i respektabilnih intelektualaca i svakakav ološ koji mlati praznu slamu po sat vremena. Vrlo cesto tu gostuju lažovi koji donose „senzacionalne“ vesti i saznanja nikome drugom dostupna. Što god senzacionalno su najavili nikada se nije dogodilo. Od hapšenja Dodika do bankrota Genocidne tvorevine…
Bar tri puta sam gledala SDP-ovu promašenu investiciju Zukana Heleza u gostima na FAKE TV.. Taj osuđivani siledžija, koji u normalnoj državi ne bi mogao biti ni šofer ministru, a kamoli ministar odbrane, je igrač vrlo opasnih namera. Uvek je donosio neke lažne najave kojim je ubeđivao narod u to da smo bezbedni, da će svaki sukob spreciti neko vrlo mocan (samo on ima informaciji ko). Poslednji njegov nastup je prevršio svaku meru. Na Senadovu konstataciju vezanu za Dodikovu pretnju da nakon REZOLUCIJE UN muslimani više nemaju šta da traže u Genocidnoj tvorevini, da EUFOR treba izaci na entitetske granice i spreciti sukob, veliki smutljivac Zukan Helez se usprotivio i izvalio da EUFOR treba izaci na granice države BiH a ARMIJA BiH će lako rešiti te unutarnje sukobe. Ovo je tako bezobrazna izjava zbog koje bi ga smesta trebalo zatvoriti. Koje ARMIJE BiH, glupane pijani.
Umesto da otvoriš oči narodu i kažeš da ARMIJA BiH postoji samo na papiru, ti potpiruješ vatru. Pa, manijače pokvareni, ta tzv Armija BiH bi i ratovala međusobno u BiH. Nebrojeno puta do sada je pokazano da svim kasarnama na teritoriji Genocidne tvorevine komanduje Dodik, da Željko i Denis ne smiju ni auto perkirati pred njihovom kapijom. Prisetite se samo na koliko protivustavnih parada povodom 9. januara su bile postrojene jedinice ARMIJE BiH sa teritorije Genocidne tvorevine uprkos zabrani sa najvišeg mesta. Šta mislite ko komanduje vojarnom Božan Šimović u Čapljini i svim ostalim u gradovima pod kontrolom HDZ-a? Zukan Helez??? Jeste ali malo morgen.
Bošnjake i sve ostale koji žive u ostatku državne teritorije od 25-28%, će braniti kasarne koje se tu nalaze a ko će im komandovati to Bog dragi zna. Šta to znaci? Po meni, surovu stvarnost da smo opet prepušteni sami sebi, da će se desiti anarhija kao 1992-ge i da će opet ulicne bande biti jedina nada. Zvekan Helez to dobro zna. Ćiji je on piun i u ćije ima lupa ovakve gluposti? Šta treba Senadu i njegovoj FAKE TV ova blamaža? Ko ima koristi od ovog uljuljkivanja naroda- „Rata nece biti, sedite mirno u svojoj kuci, vas ima ko da brani“?
Ulje na vatru dodaje notorna budala Ramo Isak koji tvrdi da će MUP BiH spreciti svaki sukob i da građani mogu biti mirni. Taj stvarno nije normalan. Koji MUP BiH govedo korumpirano? Ni na papiru ne postoji. MUP RS je pod Dodikovom komandom i glavna mu je uzdanica u mogucem sukobu. MUP FBiH će se raspasti isto kao `92-ge, samo što će se ovaj put podeliti na hrvatski i muslimanski… To je sumorna stvarnost kao još gora cinjenica da u ovom sazivu, ni na jednom nivou ne postoji ni jedan normalan ministar iza kojeg se može narod smatrati sigurnim. Sve go lopov i teški kriminalac.
Stotine pitanja a nigde odgovora. Možda najviše odgovora daje najnovija izjava Milorada Dodika na FAKE TV da je spreman dati FBiH 2 milijarde za miran razlaz (ćije 2 milijarde). Genocidna tvorevina je dužna i Bogu i narodu. Da je izvrneš naopako ne bi ni hiljada maraka iz nje ispala.. Možda je u svemu ovom samo lova u pitanju.
A, onda nas zbunjuje naoružavanje bivših agresora na BiH. Hrvatska ima „moćnu“ avijaciju. 6 borbenih aviona su golema sila! Za koga? Možda za susednu Mađarsku koja ih ima nekoliko stotina? Ili za Italiju (na čijoj teritoriji je nekoliko NATO baza sa preko hiljadu boljih aviona)? Ma jok. Oni su sila samo za BiH koja nema ni šest poljoprivrednih aviona za prskanje genetski modifikovanog graška i kukuruza.
Šta će Srbiji tolike ofanzivne dalekometne rakete. Da se nece sa NATO-m tuci? Ili sa Amerikom na Kosovu. Ne pada im na pamet, pa da ih NATO razbije kao dete zvecku. Protiv BiH bi mogli. Tu bi nam jedini spas bio Zukan Helez i njegove luftike iz Trojke.
Vrlo su opasne zablude da su naši din-dušmani jarani koji se dogovaraju kad će ko zakuhati a sve u cilju ocuvanja stecenih pozicija i opljackane love BiH građana. Ko tako misli, nema pojma kako izgledaju ljudi koji mrze. Dodik ne glumata niti ima pripremljene javne istupe. On mrzi iz dna duše. Njegovi javni istupi zapocinju nemušto Neobuzdani kolericni napadi ga „potpale“ a onda slede surovi i beskrupulozni izlevi mržnje na svakoga ko mu dođe pred zakrvavljene oči. Muslimani, najcešce, Šmit, Marfi, Amerika, Zapad a bogami i Hrvati. Taj bi u svom ludilu potpalio fitilj da celu BiH digne u zrak. Posmatrajte samo njegov izraz lica, narocito oci, kad mu nastupi napad besa … Poglavnik Čović je najgori jer je podlac kakav se retko rađa. Bezbroj puta sam videla njegov pogled pun mržnje. On tu svoju mržnju donekle skriva ali je vešto (podmuklo) instalira na kamaru ukupne Dodikove mržnje. Ne sumnjam ni tren da bi bio u stanju izazvati sukobe sa Bošnjacima u sredinama gde je HDZ dominantan. Recimo: Čapljini, Ljubuškom, Lištici, Grudama, Vitini, Čitluku, Mostaru… Trojka nema nikakav uticaj. Oni su obicni lopovi i veleizdajnici. Još uvek je Bakir pravi vođa Bošnjaka. Setite ga se, ali i šta je sve taj gad radio samo da spasi svoju ženu i svoj ratni plen. Setite se pogleda (njegovih i njenih) punih mržnje. Narocito pri susretu sa radikalnim islamistima i borbenih parola upucenih drugim i drugacijim…. Ne zna se ko je od ove trojice gori a sasvim je jasno da su im pokradene pare važnije od svih nas zajedno. Nikome od njih ova REZOLUCIJA UN ne treba. Njima samo trebaju narodi nahuškani jedni na druge.
*** Neko mi je davno u inboks poslao ovu karikaturu. Do sada je bila u spam folderu jer se nije lepo zafrkavati sa starijim damama.
Na vrh