Kolumne

Piše Margit Tomik-Levy – O, MAJKO, MAJKO, ŠTO IH RODI…

Duraković, Mijatović, Čudić, Čengić, Forto, Kojović, Nikšić, Uk, Čampare, Konaković, Zvizdić…. uhleb do uhleba. Uplesnioli se od ubleha, laži i šuplje priče.

 

Piše Margit Tomik-Levy
Tipični primeri karijerista, neradnika i petljanaca. Odvratno mi je izgovarati njihova imena ali, krv nam piju decenijama pa moram. Koliko je to beskrupulozna rulja najbolje govori izjava Ćamila Durakovića RTRS o nepotrebnosti Rezolucije UN o Srebrenici od 15. Marta „”I bilo kakve rezolucije koje će biti na štetu jednog ili iziritirati jedan narod, a biti prodrugi, meni je u ovom vremenu ustvari svjesna politička namjera da se stanje destabilizira”.

 

Umilio se na narodnim parama ubuđali uhleb Dodiku a kad je skontao da su velike šanse da Rezolucija prođe, obrnuo čurak pa 12-tog aprila veli ovako “Dodiku kažem: ‘Čik, otcijepi se!’ Srbija nema nikakve šanse – rezolucija će biti usvojena!“. Za onu prvu izjavu sada baljezga kako je izvađena iz konteksta. Taj već decenijama nije ništa ni za koga uradio nego samo ganja svoj interes. Dodik mu dao dobru platu, šofere, obezbeđenje, sekretarice… čovek navukao nešto kao mudru i važnu facu… ma glavni dasa u svom selu. A četnici šenluce po Srebrenici sve glasnije i drskije, mitinguju, prete “muslimanćinama”… jezivim pretnjama, menjaju nazive ulica, kradu izbore i ovde i u Srbiji…

 


Vojin Mijatović nas je izradio kao zadnje papane. K`o fol se borio za jedinstvenu BiH, za građansku državu sve dok mu nismo ukazali poverenje na izborima. Odani Dodikov potrčko je prvo sve uradio za svog gazdu, isporučio mu i četvrtog delegate u Domu naroda. Veleizdajnički idiot Nikšić ga je doveo iz Genocidne tvorevine u nametnutu Vladu F BiH. To je prvi takav slučaj u istoriji sveta, da veleizdajnik iz jednog entiteta (za kojeg su glasali u Genocidnoj tvorevini) bude uhlebljen u drugom entitetu gde nije dobio ni jedan glas. Dodikovom potrčku je pala kašika u med. Za celi svoj mandat nije prstom mrdnuo za narod, isto kao i nametnututi veleizdajnik Nikšić). Ždere i loce po ceo dan za naše pare, udebljao se za godinu dana 30 kg kao krmak.. Ako takvim tempom nastavi, do kraja mandata će imati ili 200 kg ili će pući kao balon. A, možda se udavi od silnih laži koje je izgovorio kad god bi ga Senad pozvao na Fake TV.

 


Ovi svi iz NS su petljanci i lažovi. Što su god tvrdili ili obećavali pre pola godine sada demantuju lažu kako je to oduvek njihov stav. Svi se mi sećamo njihovog sramnog i veleizdajničkog udvaranja Dodiku i Čoviću, tajnog odlaženja u Laktaše za trgovinu foteljama. Dodik ih je primio u šupi za drva počastio ih mekom brljom 38°, narezao im glavicu luka i belu slanine za meze pa ih napenalio nogom u guzicu. Najgori lažovi su Forto, Kojović i Uk. Čim zinu već slažu. Eto, da nije Kojovića i Čudićke nikada mi status kandidata ne bi dobili. Jadni oni svaki dan vise kod Šmita, Marfija, lobiraju po Briselu, ama krv svoju dadoše za svoj narod. Da nije tragično bilo bi smešno. To pričaju stuhe koje samo vlast zanima i udobna fotelja. Kojović se ušcuo, dvadeset godina sedi u njima za naše pare… a ništa za to vreme nije za narod uradio, ama baš ni jednu marku nije pošteno zaradio.

 


Kakav je čovek Irfan Čengić, znamo odavno. Od obdaništa je u politici i na državnom hlebu. O poštenju ne zna ništa, nema pojma ni koji je fakultet završio niti gde ga je završio, gde je god mogao drpiti lovu, smotao je brzinom mungosa… Zapravo i liči na mungosa. Onda jedan dan preterao pa mu zveknula kašikara u avliji. Bili su malo neprecizni ti koje je ojadio. Poštenom svetu niko ne baca bombe na kuce. Zašto ih ne bacaju vama, meni? Nemaju zašto. Bombašima su na meti samo gori od njih. Narod još pamti Irfanovu prevaru sa zapošljavanjem osoba sa posebnim potrebama gde je od svog ahbaba izmuzao 200 000 KM. Možda je prevario i nekoga opasnijeg od države koji preciznije zna baciti kašikaru… Ko zna, videćemo.

 


Bezbedonosna situacija u KS je do te bombe bila idealna. Uhleb nesposobni i najgori ministar na svetu Katica (deli to mesto sa Štetom) se razbacivao samohvalom i tvrdnjama da statistika kaže da je bezbedonosna situacija stabilna i u okviru proseka. Puče bomba, situacija se dramatično promeni. Hitne sednice Vlade KS, Katica traži još 600 policajaca, promenu zakona, pooštravanje kaznenih mera… Pa majku ti uhlebsku, pre rata u Sarajevu je bilo manje drotova nego sada pa pošteni lopov nije mogao košulju sa štrika ukrasti da ga za koji sat ne uhvate. Života mi. Pričali nam ispred FIS-a rah Hajro Hastor i rah Zizo. Kao. Hajro imao jednu specijalnu mačku koju je nosao po mahali u kasnim noćnim satima. Kad bi naišao na neki dobar veš rastrt na štriku visoko između dva balkona, bacio bi mačku prema nekoj dobroj košulji, mačka bi se uhvatila za košulju, štipaljke bi popustile a mačka i košulja bi završili u Hajrinom naručju. Dok bi domaćica istrcala na balkon da čuje kakva je to buka, Hairo bi već zamakao niz mahalu. Ujutro bi mu već murija sedila u kuhinji sa ženom, pili kahvu i pisali zapisnik. Ova Katicina policija sedi ili u autima ili pomaže kriminalcima ili sede za kompjuterima i hakuju svakoga ko se usudi reč prozboriti protiv veleizdajničke Trojke i njihovih šefova… Nije stvar u tome što fali policajaca, opreme, boljih zakona… nego što ovi ne rade ništa, što ne funkcionišu po zakonima koji trenutno važe. Situacija se drastično promenila jer mete ubica više nisu samo građani. Sad su i ovi od “naroda izabrani” došli na red. Došla maca na vratanca i BUUUUM!!! Juče petljanac Irfan, sutra još gori Šteta, za koji mesec Uk a sasvim je moguće da prasne i kod Nikšića, Forte, Konakovića, Bakira, Mijatovića… Cigani i treba da lete u nebo.

 


Ne bih više, i ovo je previše, samo da uputim srdačnu čestitku Nikšiću na unucima. Ja želim da mu celoj porodici bude dobro od rođenja do smaka sveta isto kako ja on nama dobro želeo. Naročito kako je dobro doneo penzionerima, ugroženim radnicima, borcima, invalidima. 2500 hiljade koje je dao uhlebima, trebale mu za…….. I svim banditima koji su u tom ogavnom i neljudskom činu učestvovali. Dabogda se udavio na večeri sa Vučićem kojom si inače vrlo zadovoljan.

Na vrh