Kolumne

Piše Margit Tomik-Levy – EUROPEJCI

28 avgusta 1993-će je HZ HB preimenovana u HRVATSKU REPUBLIKU HERCEG BOSNU. Nije bila duga veka. Ukinuta je 14-avgusta 1996-te. Kao što znate, veliki zulum su cinili u tom kratkom periodu pa je od strane Haškog tribunala proglašena UZP a njihove velmože su fasovale ukupno 111 godina robije + malu dozu praljkovaće. Malo, bezdušno malo… No, svi ti zlocini i sve te presude nisu nimalo dotakle kleronaciste okupljene oko razbojnićke kriminalne organizacije, poznatije po nazivu HDZ. Redovno obeležavaju godišnjice svojih „znacajnih“ datuma, slave svoje posrnule i osramocene „mucenike“ i naravno, taj dan seju mržnju prema ostalim narodima, posebno Bošnjacima. Stvaraju sopstvenu istoriju u kojoj su oni žrtve.
Oplakuju i nabrajaju sve svoje žrtve a nigde ne spominju 60 zarobljenickih logora od kojih su najpoznatiji Heliodrom, Gabela, Dretelj, Ljubuški, Žepče, Livno, Mostar, Stolac, Prozor…, ne spominju pogrom u Ahmićima, ne spominju proterivanja, ne spominju rušenje verskih objekata… ne spominju ništa, samo svoje rane ližu. Da se razumemo, bilo je velikih zlocina koje su srpski i bošnjacki divljaci ucinili hrvatskom narodu tih ratnih godina. Neki su procesuirani a neki nisu, a morali su biti. Nema malih i velikih zlocina pred pravednim sudom. Žrtva je žrtva i krivac za svaku žrtvu mora odgovarati.
To je svima jasno, naravno, ko pameti ima i ko ima trunku obraza i objektivnosti. Problem je sa kleronacistima okupljenim oko razbojnićke kriminalne organizacije, poznatije po nazivu HDZ. Oni se pred međunarodnim šljamom koji nam kroji sudbinu predstavljaju kao deo europske uljudbe, europejci nepokolebivi na tom putu, milosrdni kršcani, ali… Boli njih briga i za EU i za EU putem. Njihov cilj je legalno uskrsnuće k`o fol upokojene zlocinacke HR HB. Boli njih briga i za žrtvama u svojim logorima. Oni na mestima stradanja Bošnjaka imaju nameru praviti muzej HVO-a. Muzej u slavu ustaškim zlocincima koji uživaju veliki respekt nafiksanog idiota Milanovića i cele zagrebacke vlade. Nema tu empatije a kamoli griže savesti. Europejci stvaraju novu istoriju i sanjaju vece ciljeve. Apetiti su im porasli zahvaljujuci glupim i nesposobnim veleizdajnicima Nikšiću, Konakoviću i Forti. Imaju svu vlast u F BiH, sad bi oni BANOVINU kao u NDH 1941-ve. Dobice je malo morgen. Iako je njihovim reprezentativnim krimi-klero-nacistima to jasno, lažu sami sebe da izgledaju ozbiljno a njihove pristalice im sve veruju.
Propagandna mašinerija radi punom parom, proporcionalno brzini kojom se tankuje lova na Čovićev konto. Neki dan je u Grudama održan okrugli sto na temu smešnog naziva „KRIVOTVORENJE POVIJESTI“. na kojem su „briljirali“, zna se, akademik pr.dr. megakriminalnih nauka poglavnik Čović, Mijo Beljo, Darko Juka a briljirao je i Ivica Glibušić koji je nabrojao svakoga ko je katolike popreko pogledao u toku rata. Naravno, za sve su im krivi Bošnjaci koji krivotvore istoriju.,.. Hoce oni, hoce… sram ih bilo. Samo neka nama, ercegovskim domoljubima ne sleti slovo U sa cela.
N1 je neki dan dao dosta prostora odvratnoj Marini Pendeš koja se eksponirala kao fašista sa dna kace. Ta nacisticka glasnogovornica javno negira presude međunarodnih tribunala, zagovara još cvršci stav oko legitimnog predstavljanja, izruguje se nacionalnim manjinama i propagira da je više od pola F BiH katolicka zemlja. To je po njoj „tisucletn“ teritorija na kojoj „obitava hrvatski narod“… A. šta cemo sa ostalim narodima koji na toj teritoriji žive od pamtiveka? Nisu u HDZ-u još došli do toga ali prvo im na um pada Jasenovac i Gradiška stara. Europejski u P. M.
Na vrh