Kolumne

Piše Margit Tomik-Levy – BLAMAŽA ILI VELEIZDAJA

Ovu trakavicu sa hapšenjem pa puštanjem ja gledam malo drukčije od ostalih analitičara. Po svemu što sam videla, ovo je bio performans u režiji HDZ-a, Čovića i Bunoze u cilju ucenjivanja Trojke a u vezi IZBORNOG ZAKONA i IMENOVANJA VUKOJE u USTAVNI SUD. Živi bili pa videli. Ističe rok za usvajanje IZBORNOG ZAKONA. Ubeđena sam da će Trojka glasati za Čovićev nacrt zakona i faktički predati celokupnu državu nacistickoj bandi u Mostaru i Banja Luci.
Za ove uhapšene kriminalce se zna mesecima a neki to znaju godinama. Niko živ me ne može ubediti u nevinost puštenih iz pritvora i cestitost sudija. Suđenje je bilo u stilu suđenja Al Kaponeu ili Vitu Karleoneu. Svaki sudija ima svoju cenu, na sudu se kriminalacu dokaže krivica a biva oslobođen od korumpiranog sudije. Jedan od uhapšenih prizna da mu je Dinin kum Memija dao 360 000 € da ih opere i Sud oslobodi Memiju uz bezvezne mere zabrane!!!
Zašto? Pa jednostavno, Dino je pristao na Čovićevu ucenu, Zbunjoza je poslao poruku svojim kerberima u Sudu i banda je na slobodi. Ramo Isak docekuje kao heroje korumpirane bandite a ostali se raspršili po elitnim restoranima da slave trijumf kriminala nad državom. Ustvari, i nije neki trijumf pobeda kriminalaca na svom terenu. Država BiH je decenijama u njihovim rukama.
Zašto je Dino vrlo uzbuđeno, pomalo panično i munjevito reagovao na vest o hapšenju bandita? Zašto je optuživao Tužilaštvo za pakovanje i pretio im? Po svoj prilici zbog toga što će detaljnija istraga dovela do njega, kad tad. Postoje slike na kojima je on sa pripadnicima narko kartela. Sad neuverljivo laže da nema veze sa njima. Ja sam dva puta objavila tu sliku njihovog kafenisanja. Neko mu je „smestio“ brojeve pasoša na SKY aplikaciji kaže onomad a juce da ih je sam dao. Covek je mutan kao Vardar a laže kao Sebija za diplomu. I ta njegova diploma bi mogla stici na red uskoro, samo da se kolo pocne odmotavati. Na stranu što se izjašnjava kao borac za demokratiju i nezavisno pravosuđe a vrši neviđen pritisak na tužibabe.
Zašto je Ramo Isak nesuvislo blebetao u Parlamentu, davao glupe i neistinite izjave i ponašao se kao primitivni idiot? Ne znam ali pretpostavljam da se ukakio od straha jer nikad ništa pošteno nije uradio u životu. Šta bi god poceli cackati po njegovom poslu i nacinu kako je stekao ogromnu imovinu, odvelo bi ga minimum deset godina na robiju, zajedno sa sinovima.
U sve se ukljucio nametnuti veleizdajnik Nikšić optužujuci Tužiteljstvo da je hapšenje narko kartela udar na sigurnost države, također iz straha da Tužilaštvo ne pocne njega istraživati (bio bi mi životni san da vidim njega, Dinu i Fortu na optuženickoj klupi a da ih sve trojicu brani Vasvija Vidović).
Ma, muka mi je od njih. Sve mi se gadi. Ne mogu više ni da gledam ni da slušam šta ovi banditi rade. Hocu malo da se prebacim u svet normalnih ljudi, osoba od formata sa brojnim vrlinama, talentima, ponekim manama i porocima.
Na slici su dvojica vrlo dragih i vrlo slicnih ljudi koji verovatno nikad nisu popili kafu zajedno. Prvi je eminentni filozof. Drugi je inženjer ali i pokvareni mahalski filozof. Prvi je priznati estetičar. Drugi je esteta (naročito kad su žene i pite u pitanju). Prvi je počeo kao glumac. Drugi je bio lep kao glumac. Prvi je priznati i veoma plodni pisac. Drugi je vrlo talentovani pesnik koji ne zna napamet ni jednu svoju pesmu, čiji neobičan talenat je otkrio Vlado Dijak a uzalud podržavali Pero Zubac i Avdo Sidran. Prvi je uživao u boemskom životu. Drugi nije pio a noći i noći je proveo sa boemima…
Nedavno je Predrag objavio sliku sa londonskim prijateljem koji vrlo liči na njega pa mnogi misle da su braća. Mislim da su ova dvojica na mojoj slici sličnija. Sa kosom stoje isto, brade su iste a lica im nisu izbrazdana borama. Prvi ima lepu urednu bradu, bradu zvanja i bradu znanja. Drugi ima malo lepšu, bradu sr..a (neki dan je objasnio Bibi Kerli da ima bezbroj ružnih brada (like Dino, Tolstoj, Forto, Marx, vehabije, Đoković, Dodikovi istomišljenici, glupi Ramo…) i lepe, uredne jarece brade koje se mogu svrstati u tri grupe – brade zvanja (popovi, politicari.., brade znanja (naućnici, profesori, pisci, umetnici.. i brade sra.. kao što je njegova). Obadvijica su Sarajlije, generacija, šarmantni pripovedaci i zabavni ljudi. Prvi je Prof. dr. sci. Predrag Finci a drugi je neuništivi za..ant Bato iz Kovačića.
Na vrh