Piše Emir Džambegović – Da li se Bošnjaci stide genocida koji je počinjen nad njima?

28.06.2021. 


emir džambegovicItalijani imaju izreku “Svakog dana neka majka rodi idiota”.

Statistički nije ispitano koliko takvih majki naš narod ima – ali meni se čini da ih ima mnogo čim političari rade to što rade i čim ima individua koje ostavljaju ovakve komentare. Jedan je znak, ima li više da to bude pravilo – ne znam.

Nadam se da pretjerujem. Sve ovo pišem jer mi se čini da su Bošnjaci ušli u posljednju fazu genocida – vjerovanje da je sjećanje na genocid zapravo širenje mržnje. Ovo možda jeste samo jedna budala po imenu Osman, ali takvih, pa i onih “light” autošovinista koji mantraju “okrenimo se budućnosti” ima koliko god hoćete. To su idioti koje treba šamarati, a svaki put kad se požale da “to boli” reći im “okreni se bolan budućnosti!”.

Očekujem i nadam se da će naši vijećnici Tuzle tražiti da se usvoji protokol za sve goste-političare koji dolaze u grad.

Protokol po kojem moraju obići Kapiju ili nema dobrodošlice. Za mene je ovo kao kad bih neki Nijemac – političar otišao u posjetu u Poljsku, u grad Oświęcima (njem. Auschwitz, čita se Aušvic), 50 km zapadno od Krakova i kaže “okrenimo se budućnosti” i ne obiđe koncetracioni logor.

Da li je moguće da vijećnici predlože obavezan protokolarni posjet Kapiji?

Pitam jer vidim da se ne podrazumijeva posjeta.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!