Glas Tuzlaka

Piše Emir Džambegović – Da li se Bošnjaci stide genocida koji je počinjen nad njima?

emir džambegovicItalijani imaju izreku “Svakog dana neka majka rodi idiota”.

Statistički nije ispitano koliko takvih majki naš narod ima – ali meni se čini da ih ima mnogo čim političari rade to što rade i čim ima individua koje ostavljaju ovakve komentare. Jedan je znak, ima li više da to bude pravilo – ne znam.

Nadam se da pretjerujem. Sve ovo pišem jer mi se čini da su Bošnjaci ušli u posljednju fazu genocida – vjerovanje da je sjećanje na genocid zapravo širenje mržnje. Ovo možda jeste samo jedna budala po imenu Osman, ali takvih, pa i onih “light” autošovinista koji mantraju “okrenimo se budućnosti” ima koliko god hoćete. To su idioti koje treba šamarati, a svaki put kad se požale da “to boli” reći im “okreni se bolan budućnosti!”.

Očekujem i nadam se da će naši vijećnici Tuzle tražiti da se usvoji protokol za sve goste-političare koji dolaze u grad.

Protokol po kojem moraju obići Kapiju ili nema dobrodošlice. Za mene je ovo kao kad bih neki Nijemac – političar otišao u posjetu u Poljsku, u grad Oświęcima (njem. Auschwitz, čita se Aušvic), 50 km zapadno od Krakova i kaže “okrenimo se budućnosti” i ne obiđe koncetracioni logor.

Da li je moguće da vijećnici predlože obavezan protokolarni posjet Kapiji?

Pitam jer vidim da se ne podrazumijeva posjeta.


Komentari
Na vrh