Kolumne

Piše Edin Osmančević – NE- u moje ime!

🇧🇦 Iskreno se nadam da Uprava Memorijalnog centra u Srebrenici neće dozvoliti Predsjedniku bh. entiteta RS Milorad Dodiku da polože vijence žrtvama srebreničkog genocida!
🇧🇦Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je danas da će u četvrtak, 23. maja sjednica Vlade RS-a biti održana u Bratuncu gdje će položiti vijence srpskim žrtvama iz rata. To je zakazano na dan glasanja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.
🇧🇦 Glasanje o rezoluciji o genocidu u Srebrenici će se takođe održati 23. maja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u New Yorku.
🇧🇦Podsjećam što je Dodik rekao:
“Takođe, tražili smo od Memorijalnog centra u Potočarima da dođemo u Srebrenicu i da položimo vijence žrtvama. Još nismo dobili zvaničan odgovor. Podsjećam da sam već bio u Potočarima i da sam položio vijence i ponavljam da je ono što se desilo u Srebrenici bila ozbiljna greška tadašnjeg rukovodstva. S druge strane, bošnjački političari nikad nisu odali počast žrtvama Srbima”.
🇧🇦“Ljigavost” je karakterna osobina Milorada Dodika što se po ko zna koji put potvrđuje i na ovom primjeru! Srbija , Rusija i vodstvo bh. entiteta RSa pokušavaju da što više država ubijede da glasaju protiv obilježavanja genocida u Srebrenici na međunarodnom nivou!
🇧🇦 Apsolutno sam za pomirenje među narodima i ljudima u BiH a za to treba ISKRENOST i KAJANJE ljudi dobre volje kakvu je nekad pokazao njemački kancelar Willy Brandt kad je kleknuo pred spomenikom ustanku u Varšavskom getu .
🇧🇦U ime žrtava srebreničkog genocida među kojima su i članovi porodice moje supruge NE dozvolite da ljigavci skrnave Memorijalni centar Srebrenice!
Na vrh