Kolumne

Piše Edin Osmančević – Ko nam to sruši džamije u Banjaluci?

🇧🇦”Crveni kombi” danas 7 Maja za Dan džamija u BiH nije prisustvovao na otvaranju Arnaudije u Banjaluci?
🇧🇦Ali jeste komentarisao , onako kako on to licemjerno zna, prisustvo predsjednika entiteta Republike Srpske Milorada Dodika koji danas je prisustvovao svečanosti otvaranja obnovljene džamije Arnaudija u Banjaluci.
🇧🇦 “Dok u najrazvijenijim evropskim zemljama javno spaljuju svetu muslimansku knjigu Kuran, predsjednik Srpske Milorad Dodik prisustvuje otvaranju džamije.” Ovo je na svom X nalogu objavio predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.
🇧🇦Trebalo bi Stevandića možda upitati zašto on nije prisustvovao otvaranju Arnaudije u Banjaluci? Mi, Banjalučani koji su protjerani iz našeg grada 92-95 znamo ponajbolje odgovor na ovo pitanje! Na stranu njegova poltronska politika uvlakača Dodikovog obožavaoca zbog čega su mu se leđa i zadnjica posljednjih godina ekspandirale!
🇧🇦 Čitava “karijera” Nenada Stevandića obilježena je političkim konvertitstvom. Stevandić je, podsjetimo, bio član gotovo svake stranke osnovane u Republici srpskoj. Prvo je početkom devedesetih bio član SDS-a. Onda je otišao u Krajišku demokratsku stranku, pa je uslijedila Srpska radikalna stranka, pa Demokratska stranka za Banju Luku i Krajinu, pa Patriotska demokratska inicijativa, pa Srpska stranka Krajine i Posavine, pa Srpska stranka RS. Onda se vratio u SDS, odakle je konačno najuren 2015. godine, da pi potom osnovao stranku Ujedinjena Srpska.
🇧🇦Za rušenje Arnaudije i ostalih 15 džamija u Banjaluci nikad niko nije odgovarao! O djelovanju SOS-a postoje mnogi dokumenti, ali i brojna svjedočenja koja su bila temelj za mnoge optužnice podignute protiv srpskih oficira u Haagu. Ono što je nedvosmisleno, to je da u više predmeta u Haaškom tribunalu potvrđeno da je upravo Stevandić bio na čelu SOS-a (Crvene beretke).
🇧🇦 O Stevandićevom “ratnom putu” direktno govori i pravosnažna presuda protiv Miće Stanišića i Stojana Župljanina, bivših čelnika policije RS-a, iz juna 2016. godine. Oni su za ratne zločine u više općina u Bosni i Hercegovini pravosnažno osuđeni na po 22 godine zatvora. Uz Stanišića i Župljanina, među učesnicima UZP-a je bio i Nenad Stevandić, te, prema Haagu, “odabrano društvo” u kojem su, također, bili: Radoslav Brđanin, general Momir Talić, Slobodan Milošević, general Ratko Mladić, Radovan Karadžića, Nikola Koljević, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, Slobodan Dubočanin i Simo Drljača, Darko Mrđa, Ljuban Ećim. Zločinac do zločinca!
🇧🇦I sada zamislite da se Stevandić unedostojio i prisustvovao otvaranju Arnaudije, koje bi to poniženje bilo za sve banjalučke žrtve , za sve Banjalučane razasute i protjerane širom svijetu? Vjerujem da bi se i moji rahmetli roditelji pokopani u Banjaluci prevrtali u mezaru!
🇧🇦Zna li Stevandić da su tokom agresije na BiH srušeno 614 džamija, 218 mesdžida, 69 mekteba, četiri tekije, 37 turbeta i 405 drugih vakufskih objekata.
🇧🇦I što to Stevandić reče o spaljivanju Kuranu u najrazvijenim evropskim državama? Ko fol “uvukao” se u kožu mirovnjaka pa nam drži besjedu predsjednika entiteta čiji temelji su nastali rušenjem džamija i na mržnji drugog i drugačijeg! Isto onako kao što je prepoznatljiva taktika njegovog ” uvlačenja” i slavljenja Dodika!
🇧🇦 Monstrum pokušava sakriti svoju jezivu ulogu i u drugim ubistvima, progonima, pljačkama, dizanjima u vazduh eksplozivnim napravama džamija, kuća i poslovnih prostora nesrpskog stanovništva!
🇧🇦 I do kad će Tužilaštvo BiH ćutati ?
Na vrh