Veze

Piše Dr.sc. Vahida Djedović – S*x In box: Želim da ti budem rob, da puzim, klečim i molim

Kada bismo ljudima postavili pitanje šta su to seksualne perverzije, većina njih bi rekla da je to sve ono što nije normalno. Međutim, to i jeste najveća zamka, jer utvrđivanje normalnog seksualnog ponašanja daleko je teže nego što se misli.

Upravo zbog pojma normalnosti, odnosno nenormalnosti, jedan moj čitalac me okarakteisao kao vješticu i vračaru. Puno lakše mu je bilo okriviti mene, nego priznati i dopustiti sebi da ima određene seksualne sklonosti.

 

O čemu se radi?

Na društvenim mrežama sam od 2016. Od tada do danas, imam veliki broj prijatelja i pratilaca. Moja druga knjiga “Teraput ljubavi”, nastala je usljed brojnih pitanja koje sam dobijala u inbox.

Pitanja su se uglavnom odnosila na ljubav, te kako riješiti određene ljubavne probleme.
Među mojim prijateljima i pratiocima, puno više je muške poplacije, ali nikada nisam imala određenih problema niti neprijatnosti s njima. Ukupan broj blokiranih ljudi na mojoj listi, nije veći od deset.

Jednom sam i napisala kako su kod mene sve neki dobri ljudi.
Sredinom 2019. počela sam pisati roman o seksualnim perverzijama. Priča o nastanku tog romana vrlo je specifična. Ispričat ću je kad za to dođe vrijeme, odnosno kada ovaj roman bude ugledao svjetlo dana.

 

Na društvenim mrežama sam počela objavljivati samo dijelove tog romana, a nazvala sam ga “20 seansi”.

Budući da su mi se muškarci često javljali u inbox, objavljivanjem ovih dijelova, njihovo javljanje se udvostručilo, ako ne i utrostručilo. Uglavnom su to mlađi muškarci, odnosno, muškarci koji su mlađi od mene deset, petnaest godina. A najviše ih je zanimalo da li u ovom romanu ima autobiografije.

 

Šta to muškarce,zapravo, zanima?

Poštovana Vahida, pokušavam naći najbolji način da Vam se obratim, a da ne izgleda kao “ulet”. Budući da je situacija takva kakva jeste, Vaša knjiga “Terapeut ljubavi” bi mi dobro došla. A i više nego bi mi dobro došla je knjiga koju trenutno pišete.

* Dakle, uglavnom su to ovakvi “uleti”, kulturni i u početku distancirani od prave namjere. Pičao mi je o tome čime se bavi,o svojim projektima, o propalim vezama, o svojim roditeljima:

Ti si, ipak doktor za te stvari. Ali, kada bih ti ispričao sva svoja iskustva, posebno svoju najveću patnju, požejela bi knjigu da napišeš. Rezultat svega toga je anksioznost, panični poremećaji i visoki trigliceridi.

* Naravno, kako mi je opisao,bila je to filmska ljubav. Ona je bila Pepeljuga, a on je imao fetiš na njena stopala. Nakon te naše prepiske, od nekoliko dana, jednom je napisao:

Iskreno, volio bih naći gospodaricu. Treba mi ženska kreativna osoba koja ima izraženu maštu u krevetu. Zanima me dominacija žene, ponižavanje mene kao muškarca, na razne načine.

* Ti želiš da te žena tjera da puziš, klečiš, moliš… Jesi li o tome razgovarao sa djevojkama s kojima si bio?

Ne. Jer, nisu one takve ličnosti. One mogu raditi to samo da bi meni udovoljile, a ja ne želim to. Ni jedan muškarac ne želi da mu žena nešto radi, samo zbog njega. On hoće da vidi kako i ona u tome uživa. To ga dodatno stimuliše.

A ovaj posljednji pasus koji si objavila… Kao da si mene opisala:

Ne vjerujem da će moći bilo koja žena da se skrasi sa mnom. Nemam ja, kao muškrac, tu moć trajanja. Jer se ne podređujem ni jednoj ženi, ne pravim kompromis, gušim unutrašnje potrebe za tolerancijom. Ali ovo je demonstracija napretka. Ma, ne znam da li da se divim ili da se čudim napretku do sada. To me navodi da mislim kako svi u sebi imaju mogućnost preobražaja, ali zavisi koliko brzo će se sve odvijati.

 

Da li je problem u meni?

Ili je ovo dio refleksije žene, na čiju fatalnost ne mogu uticati. U njenim sam kandžama, osjetih strah u venama koji brzo nestade usljed udara ekstaze. Želim u ovoj vatri da izgorim.

 

Strast?

Misli se množe i prepliću. Bože, da li je grijeh vezati strast za grijeh? Ona na svojim krilima nosi nemir. Opojni otrov koji otvara stranice novih izazova i budi motivaciju za borbu s njima. S njom nikad nije dosadno. Njen svijet je prepun neodoljive mistike, koju svaki put stremim riješiti poput ukrštenih riječi. Nove priče, od kojih svaka ima svoju nit, posebnost, novi izazovi koji zahtijevaju posebno osmišljenu taktiku. Kao potrebu za izlaskom iz zadatog lavirinta. Osmišljanje uvijek novog mehanizma za izgradnju povjerenja kod suprotne strane. Širok spektar taktički smišljenih poteza, hirurški preciznih… jer, pravo na grešku ne postoji. Veliki napor i trud za čarobni trenutak ekstaze.

 

Ipak, ja mogu trajati. Samo me treba svezati dobro.

Znaš, mislim da bih s tobom trajao. Želim da budem tvoj rob. Tvoj pokorni sluga. Želim da te slušam. Želim da budeš moja gospodarica. Ti si jedina žena koja bi mogla gospodariti nada mnom! Eto, sad sam ti se potpuno predstavio. Možeš da me analiziraš i baš me zanima šta misliš o meni.


* Prvo da vidim šta kaže moja čarobna kugla. Abrakadabra!

Hej, lakše s tim čarolijama! Mogla bi me začarati i pretvoriti u roba.

A, stvarno… De mi kaži, šališ li se ili si ozbiljna s tom kuglom? Da li se,fakat, koristiš tim stvarima?

* Šta ti misliš?

Razmišljam. Povezujem neke stvari. Znala si da sam imao trauma. Tvoja konstatacija me šokirala.

Sljedeće pitanje koje mi se nametnulo je, kako si znala. Ak je to stvar nauke, meni nema logike da to nauka može dokazati.
Eliminišem nauku.
Ostaje kugla, ali nisi mogla da je instant koristiš i da ti ona daje odgovore. Što me dalje navodi na činjenicu da si je i ranije koristila. I, zašto baš mene? Zašto mene, Vahida!?

* Budući da sam vidjela da ovaj momak misli posve ozbiljno, samo sam nastavila:
Prije nego ćeš mi se javiti u inbox, sanjala sam te. Imenom i prezimenom. Uzela sam svoju čarobnu kuglu i… Ostatak priče znaš. Javio si mi se.
Kako se sad osjećaš? Još uvijek želiš da budem tvoja gospodarica?

Sada osjećam strah. I, zašto sam baš juče ušao na tvoj profil i gledao ti slike i poželio te. Poželio da ti budem sluga. Stoga osjećam taj strah. Mislim da želim nešto, što ustvari ne želim. Jer sa ovom pameću od juče, prekinuo bih trenutnu vezu i bio samo tvoj rob. Stoga me je strah da ovo nisu moje želje.

 

Nastavit će se!

 

 

O autorici:

Dr. sc. Vahida Djedović, psihoterapeutkinja sa dvadestogodišnjim iskustvom u radu s klničkim pacijentima. Obrazovala se na Institutu za grupnu analizu na Klinici za psihollošku medicinu, pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirala je na odnosu kreativnosti i emocija, sa posebnim akcentom na sreći, nadi i optimizmu. Ima vlastito savjetovalište.

Na vrh