Piše Anto Šimić Čiko: Stidi se Tuzlo – Kuda plovi Šićki Brod

25.07.2020. 


Već desetljećima svaki jači pljusak kiše napravi goleme problem u saobraćaju ulicama Tuzle i nesagledive posljedice po građane, naročito u rubnim naseljima “grada” usljed lošeg, pa, skoro nikakvog funkcioniranja kanalizacije za odvod površinskih voda, što je već postalo uobičajeno a da nitko za to ne snosi sankcije od gradskih funkcionera, odnosno, vijećnika “gradskog” Vijeća koji upravljaju “gradom”. Pridržavaju se onih starih narodnih izreka: “Nitko nam ne može ništa. Radimo šta hoćemo i kako hoćemo. Briga nas za građane”.

                Pored loše izgrađene infrastructure (kanalizacije za odvod površinskih voda, koju prati i neprofesionalna izvedba putne komunikacije, kao neravnopravan odnos prema svim građanima i naseljima) usljed čega obilne padavine nanose nesagledive posljedice poplavama dobara građana ni krivi ni dužni plaćaju ne znanje i ne brigu investitora i izvođača radova.

Isti slučaj se po tko zna koji put ponovio i 24.07.2020. godine (petak) u dijelu MZ Šićki Brod individualnog sektora naselja “Brezici” u neposrednoj blizini OŠ, upravo zbog netransparentnog rasporeda sredstava iz “gradskog” proračuna, odnosno, neprimjereno utrošenih sredstava naplaćenih od Elekro Privrede Bosne i Hercegovine (EP BiH), odnosno, Termoelektrane Tuzla (TE TZ) za zagađen okoliš, zbog kojega upravo najviše trpe građani dijela ove MZ-e.

Ako laže koza, ne laže rog! Dokaz navedenog su snimci s terena odakle šaljemo sramnu sliku “grada” Tuzle i njegovih Vijećnika kako i u kojim uvjetima žive ti građani u 21 stoljeću. Stidi se Tuzlo!.

Usljed obilnih padavina voda je napravila kanale makadamom dubine i do 60 cm. zbog čega je onemogućeno prometovanje bilo kakvim vozilom, čak je i pješice teško proći.

Plašeći se hitnih slučajeva, požara i slično, jer, u ovom dijelu naselja pretežno žive stari, nemoćni, invalidi i bolesni o kojima lokalno društvo ne vodi ama baš nikakvu brigu, mlađi I sposobni su primorani sami ispravljati tuđu brigu i nemar stvarajući kakve takve uvjete za život dostojan čovjeka, zbog čega s pravom postavljaju pitanje “gradonačelniku grada Tuzla  Jasminu Imamoviću i njegovim Vijećnicima”: Kuda plovi Šićki Brod.

 

Anto Šimić ČikoBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!