Piše Anto Šimić Čiko – Kuda idu naše pare

24.07.2020. 


Ovo je sramno od strane mjesnih i “gradskih” političara Tuzle šta rade od nas zbog čega građani individualnog sektora Šićki Brod s pravom pitaju: “Kuda idu naše pare”?

Posipni materijal za dotrajale i uništene lokalne putove u tuzlanskoj MZ Šićki Brod građanima najavljuje da će ubrzo lokalni izbori, što nam svjedoči ova deponija u naselju Brezici od prije par dana u neposrednoj blizini OŠ od nekoliko metara kubnih koliko može stati u jedan kamion namijenjena za popravku oko 500 m. dužine puta. I, tako lokalni političari uoči svakih izbora bacaju prašinu građanima u oči lažnim obećanjima da će do narednih izbora uraditi asvaltnu podlogu, samo da izađu na izbore, a oni će im za uzvrat ukoliko pobijede podariti asvalt, koga građani ovog individualnog sektora priželjkuju preko pola stoljeća.

 

kamen 1

„Imamo osjećaj da smo kažnjena ekspedicija, državljani trećeg reda Tuzle, pored toga što smo kupili zemljište za gradnju kuće, vlastitim sredstvima smo morali izgraditi put, dovesti struju i vodu, stanari u bivšim državnim zgradama su i dalje u povlaštenom položaju, oni su dobili asvalt i sve druge pogodnosti bez uloženih sredstava, dok mi nemamo normalan prilaz kako priliči civiliziranom društvu. Lokalni političari u svojim govorancijama na kojekakvim skupovima, proslavama i feštama nas neprestalno obmanjuju otrcanim pričama i lažima o izgradnji lokalne infra strukture i poboljšanju životne sredine, samo priča u prazno. Šta nam vrijedi nasipati put ovim drobljenim kamenom kada prva jača kiša sve upropasti, usljed nizbrdice voda napravi kanale i rupe putom da je nemoguće prići motornim vozilom, jedini prilaz je pješice. Ovo je sramno od strane lokalnih političara šta rade od nas. Kud onda idu naše pare? Pita i želi odgovor vidno uznemiren, ponižen i omalovaženi naš anonimni sugovornik, dugogodišnji stanovnik ovog dijela MZ Šićki Brod, naselje Brezici u neposrednoj blizini OŠ. koji nije želio pred kameru, zbog, kako reče: “Ma, plašim se da ne bih snosio kakve posljedice“.

A kud će gore posljedice od postojećeg stanja, koje zaista prevazilazi svaku normu civiliziranog društva, a težimo da Tuzla postane turistički “grad”. Sa ovakvom politikom prema prigradskim naseljima sigurno nećemo postići željeno!

 

Anto Šimić ČikoBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!