Kolumne

Piše Andan Džonlić- “Samo naglas razmišljam” koji je dio sporan u pjesmi Nazifa Gljive

Zanimljivo da je rijetko koji bh. medij, uz časne izuzetke, izvjestio o prekidu ugovora o obavljanju posla urednika sa kolegicom na BHRT BH Radiju, jer je u program puštena pjesma Nazifa Gljive “Branioci Sarajeva”.
Državni javni emiter, slažemo se, trebaju biti integrativni, TREBA SPAJATI, a ne razdvajati…..Samo ne znamo da li se to postiže korištenjem pojma “takozvana” za Armiju RBIH, nenavođenjem da su HB i RS separatističke para-tvorevine od kojih je ova druga legalizovana Dejtonskim sporazumom SAMO I ISKLJUČIVO kao manji dio Bosne i Hercegovine.
Dakle, problem je Cvijet Srrebrenice na reveru voditeljice, sad je problem i pjesma koja niti jednim slovom ne vrijeđa bilo koga.
Zamolio bih izvjesnog Dejana Kerletu, direktora BH Radija, da javno pojasni koji mu je dio pjesme sporan?
NAGLAŠAVAM da nedopuštam bilo kakvo omalovažavanje potrebe postojanja Javnog servisa, državnog radija i TV, jer bez toga nema ni države. Nama treba Servis koji će plaćati i gledati svi u državi, ali koji će samo i isključivo promovirati BIH, a ne paratvorevine i likove presuđene međunarodnim presudama.
P.S. Iskreno bih volio da profil na FB osobe istog imena i prezimena ne pripada direktoru BHR1, obzirom da sam poluminutnim pogledom uočio niz stvari mnooooogo spornijih od Gljivine pjesme.
A sad tekst:
Gdje ste sada prijatelji Dok Bosna umire,
Dok Bosna umire Vaš glas se ne čuje!
Šta se ono tamo čuje Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko Branioci Sarajeva!
Ljeto ide Bosna živi Ljiljani cvjetaju,
Ljiljani cvjetaju Heroji pjevaju!
Neprijatelj svako mi je Ko Bosnu ne voli,
Ko Bosnu ne voli Za nju se ne bori!
Na vrh